Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν αποκλείει «αδιέξοδα» και «ατυχήματα» στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ο Τόσκας

Δεν αποκλείει «αδιέξοδα» και «ατυχήματα» στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς ο Τόσκας
Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «μπορεί να καθυστερήσει λίγο η δόση»
«Στη ζωή υπάρχουν και τα αδιέξοδα και τα ατυχήματα, υπάρχει και η μετατόπιση της ισορροπίας γιατί κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη βλέπουν ότι δεν είναι μονόδρομος η συνεργασία με το ΔΝΤ και δεν είναι μονόδρομος η αποδοχή των θέσεων του ΔΝΤ, ούτε η αποδοχή των θέσεων του κ. Schaeuble».
Τη θέση αυτή εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, επισημαίνοντας πως «στην παγκόσμια ισορροπία, όλα μπορούν να συμβούν».
Ο κ. Τόσκας προσέθεσε πως «αν το ΔΝΤ και ο Schaeuble επιμείνουν και πάει σε μεγάλο μάκρος χρόνου το θέμα της συμφωνίας μπορεί να υπάρξουν αδιέξοδα», τονίζοντας, ωστόσο, πως «όλες οι ενδείξεις που έχουμε αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι σε αντίθετη».
Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί, λέγοντας «ατύχημα», ο κ. Τόσκας απάντησε ότι «μπορεί να καθυστερήσει λίγο η δόση».
«Σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια που κάνουν συγκεκριμένοι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης να πάνε στην κατεύθυνση του ΔΝΤ με όρους δυσμενείς για την παραγωγικότητα των χωρών του νότου, πιστεύουμε ότι δεν θα περάσει», υποστήριξε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε μέτρα όπως μας ζητάει η κατεύθυνση αυτή», αλλά «πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα ισορροπήσουν και θα εκλογικευτούν αυτές οι πλευρές, γιατί αυτή η λογική εδώ και χρόνια έχει φανεί ότι δεν βγάζει πουθενά και σιγά –σιγά θα ηρεμήσει η κατάσταση και θα εξευρεθούν λύσεις».
Παράλληλα, ανέφερε πως «υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων σε παγκόσμιο επίπεδο που επηρεάζει φυσικά εμάς γιατί είμαστε σε μία δύσκολή θέση. Είναι σύγκρουση μεγάλων βουβαλιών που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει. Είμαστε σε δυσμενή θέση αλλά πιστεύουμε ότι κανένας δεν θέλει αυτήν τη στιγμή να υπάρξουν απώλειες μέσα στο ευρωπαϊκό σύστημα».
Αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται στα νησιά του Αιγαίου ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι «γίνονται έλεγχοι από την ελληνική αστυνομία και από τη Europol για να εμποδίσουμε τυχόν διείσδυση στη χώρα μας ανθρώπων που έχουν τρομοκρατική δράση ή υπόπτων. Παρακολουθούμε τους καταυλισμούς και τους χώρους που υπάρχουν πρόσφυγες. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να μας προβληματίζει για κάποια δράση σαν και αυτές που έχουν γίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης