Τελευταία Νέα
Πολιτική

CNBC: Ο Τσίπρας προσπαθεί να «ξεπαγώσει» τα μέτρα για το χρέος για να αποφύγει ακόμα μία κρίση

CNBC: Ο Τσίπρας προσπαθεί να «ξεπαγώσει» τα μέτρα για το χρέος για να αποφύγει ακόμα μία κρίση
Το CNBC σχολιάζει την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης για την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους
Στις προσπάθειες του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης να «ξεπαγώσει» τα μέτρα για το ελληνικό χρέος αναφέρεται το CNBC με αφορμή τις επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με την Angela Merkel αλλά και τις διαφωνίες σχετικά με την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.
«Ο Αλέξης Τσίπρας της Ελλάδας αλλά και η Angela Merkel της Γερμανίας διαφωνούν σχετικά με την καταβολή δώρου Χριστουγέννων στους Έλληνες χαμηλοσυνταξιούχους, τον Δεκέμβριο.
Την Παρασκευή (σσ. ο κ. Τσίπρας) επισκέφθηκε το Βερολίνο για να συζητήσουν σχετικά με το θέμα, αλλά δεν σημειώθηκε πρόοδος» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Όπως μεταδίδει το CNBC, οι εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε τους δανειστές της ευρωζώνης να αναστείλουν τη συμφωνία για την απομείωση του ελληνικού χρέους.
«Το πάγωμα της ροής κεφαλαίων προς την Ελλάδα, τώρα απειλεί να προκαλέσει ένα νέο ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους αλλά και να αποτελέσει ακόμα ένα τεστ για τη συνοχή της Ευρώπης.
Η ελάφρυνση του χρέους είχε ως στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Όπως σχολιάζεται, η σκληρή απάντηση της ΕΕ ήρθε όταν ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι 617 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους ως έκτακτο βοήθημα, ενώ επί του παρόντος, 1,2 εκατ. Έλληνες συνταξιούχοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Πάντως, επισημαίνεται ότι η Merkel στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων της με τον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε ότι η Γερμανία περιμένει τις αποφάσεις των Θεσμών και του Eurogroup σχετικά με το εάν οι εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού παραβιάζουν ή όχι τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης