Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Κάϊρο ο Κουίκ – Παρέστη στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Βαβυλώνος

Στο Κάϊρο ο Κουίκ – Παρέστη στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Βαβυλώνος
O Υφυπουργός Εξωτερικών, Τ. Κουίκ, τη Δευτέρα 19/12 θα επισκεφθεί τους Έλληνες στην Ισμαηλία και το Πορτ Σάιντ
Μαζί με το Προεδρείο και επίλεκτα μέλη τη ελληνικής Κοινότητας Καϊρου ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, παραβρέθηκε σήμερα  στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Βαβυλώνος (Καϊρου) κκ Θεόδωρου, την οποία πραγματοποίησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.
Η χειροτονία έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι η προσφορά του Πατριάρχη Αλεξανδρείας είναι απίστευτη, καθώς «δεν είναι ένας απλός Ιεράρχης, αλλά ένας Ιεραπόστολος, που προσφέρει στην Αφρικανική Ήπειρο τεράστιο έργο εν ονόματι και του Ελληνικού Έθνους και της Ορθοδοξίας», προσθέτοντας ότι «αυτός ο Κρητίκαρος από την Αλικαρνασσό Ηρακλείου, έχει δημιουργήσει 2.500 σχολεία σε όλη την Αφρική και τέσσερα Πανεπιστήμια.
Και έχει ιδρύσει εκατοντάδες ενορίες».
Κάνοντας αναφορά στη συνάντηση που είχε μαζί του χθες Σάββατο στο Πατριαρχείο στην Αλεξάνδρεια, σημείωσε ότι συζήτησαν για πολλά θέματα, τον ενημέρωσε και για το νέο Νομοσχέδιο που αφορά το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, όπως και για την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων για την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας.
Ο κ. Κουίκ είχε σήμερα την ευκαιρία να ξανασυναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κκ Δαμιανό, ο οποίος τον είχε βοηθήσει, όταν δυο φορές έκανε δημοσιογραφικό οδοιπορικό στην Μονή της Αγίας Αικατερίνης.
Απόψε ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση Εργασίας με την ελληνική Κοινότητα Καϊρου, ενώ αύριο Δευτέρα 19/12, θα επισκεφθεί τους Έλληνες στην Ισμαηλία και το Πορτ Σάιντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης