Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Η χώρα βρίσκεται σε πορεία εκλογών – Η ανάκαμψη της χώρας περνάει μέσα από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Κικίλιας (ΝΔ): Η χώρα βρίσκεται σε πορεία εκλογών – Η ανάκαμψη της χώρας περνάει μέσα από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ
Τη μόνη λύση αποτελούν οι εκλογές, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια
Σε πορεία εκλογών βρίσκεται η χώρα και ο πρωθυπουργός προετοιμάζει το έδαφος της πολιτικής του απόδρασης, σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Μάλιστα, για τον Α. Τσίπρα αναφέρει ότι «κατασκευάζει εχθρούς και διχάζει τον ελληνικό λαό μήπως με αυτόν τον τρόπο διασωθεί», ενώ  «είναι ένας πολιτικός «νεόγερος» που κουβαλάει όλες τις παθογένειες της μεταπολίτευσης».
Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, αν το 2014 οι εκλογές ήταν πρόβλημα, τώρα αποτελούν τη μόνη λύση.
Κάνοντας αναφορά σε όσους υποστηρίζουν πως ούτε οι πιστωτές μας θέλουν εκλογές, ο κ. Κικίλιας απαντά πως η δύναμη κάθε κυβέρνησης στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία δίνεται από το λαό και αφαιρείται από το λαό.
Ο ίδιος αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με την κυβέρνηση , τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με τον εμμονικό και αδιόρθωτα ιδεοληπτικό ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα».
Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η ανάκαμψη της χώρας περνάει μέσα από την εκλογική και ιδεολογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».
Υπογραμμίζει δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ θα μπορούσε μέχρι την ημέρα των εκλογών να λέει ό,τι θέλει, «αντιθέτως λέει  λιγότερα από αυτά που τελικά θα κάνει».
Για τη δεύτερη αξιολόγηση σημειώνει ότι πρέπει να κλείσει το ταχύτερο δυνατό και με τον καλύτερο τρόπο για τους πολίτες και επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ έχει διαφορετικό μίγμα πολιτικής.
Τέλος, εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης που κατηγορεί τη ΝΔ ότι συντάσσεται με το ΔΝΤ.
Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να σκέφτεται δύο φορές όταν εκστομίζει τη λέξη "πρόθυμοι" για την αξιωματική αντιπολίτευση».
Κατά τον ίδιο, «η επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στις πολιτικές προϋποθέσεις της νίκης του τον Ιανουάριο του 2015.
Έλεγε πως θα έρθει σε ρήξη με την κ. Μέρκελ και τελικά με τα ψέματά του κατέληξε να έρθει σε ρήξη με την κοινωνία.
Είναι η ώρα να φύγει».
Για τα νέα του καθήκοντα ως εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, σημειώνει ότι απαιτεί συναίσθηση της ευθύνης, χρειάζεται συνεχώς ενημέρωση και επαφή με τους δημοσιογράφους αλλά «παρόλα αυτά δεν απεμπολώ την επαφή με τον κόσμο, τους πολίτες, που είναι αν μου επιτρέπετε και μια μορφή πρωτόλειας, αλλά αυθεντικής ενημέρωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης