Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαλάφας (υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους ευρωπαϊκές χώρες

Μπαλάφας (υφ. Μεταναστευτικής Πολιτικής): Δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους ευρωπαϊκές χώρες
Τι  αναφέρει ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη
«Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Σήμερα το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού, γύρω στα 232 εκατομμύρια ψυχές, ζουν εκτός της πατρίδας τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μπαλάφας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια  Ημέρα Μετανάστη.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, «το 2050, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αγγίξει τα 405 εκατομμύρια, δηλαδή το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού, σύμφωνα με μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν την 18η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη.
Επίσης υιοθέτησαν τη «Διεθνή Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους».
Όπως ο ίδιος αναφέρει, «η «αμείλικτη και αναπόφευκτη» αύξηση της μετανάστευσης εντείνεται εξαιτίας των πολέμων, της κλιματικής αλλαγής, καθώς και του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι κυνηγούν θέσεις εργασίας στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Δυστυχώς οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με βραχυπρόθεσμες και αποσπασματικές πολιτικές.
Είναι σαφές ότι εάν δεν δοθεί σημαντική έμφαση σε ζητήματα, όπως η παροχή στέγασης, εκπαίδευσης και υπηρεσιών υγείας, τα προβλήματα που συνδέονται με την ενσωμάτωση των μεταναστών θα οξυνθούν ακόμη περισσότερο».
Ο κ. Μπαλάφας τονίζει ότι «εμείς, η ελληνική κυβέρνηση, προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες στέγασης, σίτισης, παραμονής και εκπαίδευσης προσφύγων και μεταναστών.
Προσπαθούμε, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και θεσμούς, να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας, να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που προκύπτουν από διεθνείς συνθήκες, αλλά και από τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.
Δυστυχώς όμως δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προκαλώντας ανησυχία για ενδεχόμενη κατάρρευση των υφισταμένων συμφωνιών με τραγικές συνέπειες».
Υπογραμμίζει ότι «η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τις προσπάθειες τους για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις.
Στεκόμαστε δίπλα και ευχαριστούμε θερμά τους πολίτες, ιδιαίτερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και τους αλληλέγγυους-ες που με αυταπάρνηση συνέβαλαν και συμβάλλουν ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Ευχαριστούμε επίσης το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας που με επαγγελματισμό και πάθος επιτελούν το καθήκον τους.
Ιδιαίτερα εκτιμάμε τη συνεισφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και άλλων κοινωνικών φορέων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης