Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναρδάκης: Από την πάταξη φαινομένων διαφθοράς τα χρήματα στις συντάξεις

Βερναρδάκης: Από την πάταξη φαινομένων διαφθοράς τα χρήματα στις συντάξεις
"Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη 13η σύνταξη", αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Χρ. Βερναρδάκης
«Τα χρήματα που κατευθύνθηκαν στις συντάξεις ήταν οι αποδόσεις των παράλληλων πολιτικών που άσκησε η κυβέρνηση στο πεδίο της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, στις εκκρεμείς υποθέσεις λαθρεμπορίας, στην πάταξη φαινομένων διαφθοράς κ.ο.κ  και τις οποίες πολιτικές οι δανειστές είχαν αρνηθεί να συμπεριλάβουν στις προβλέψεις των δημοσιονομικών», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Κατά τον ίδιο, «είναι προφανές ότι καμία κυρίαρχη δημοκρατική κυβέρνηση, σε κανένα μέρος του κόσμου, δεν θα ζητούσε την άδεια για να κάνει το αυτονόητο».
Ο κ. Βερναδάκης αναφέρει ότι για τη νέα χρονιά «στόχος μας είναι να καθιερώσουμε τη 13η σύνταξη, αλλά και να διευρύνουμε την επιστροφή πλεονασμάτων με πληρέστερα και ακριβέστερα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία».
Ακόμη, απορρίπτει το ενδεχόμενο να συζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση τεχνοκρατών.
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πρόωρων εκλογών καθώς η αξιολόγηση θα κλείσει.
Είναι θέμα χρόνου», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, σημειώνει ότι η «φαίνεται να λειτουργεί σε ευθεία γραμμή με το ΔΝΤ και τους πιο ακραίους εκφραστές της λιτότητας», ενώ εκτιμά ότι «το πρόγραμμα της είναι το τέταρτο μνημόνιο της καταστροφής των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των λαϊκών τάξεων».
Αναφορικά με τη μεγάλη δημοσκοπική διαφορά με τη ΝΔ, τονίζει ότι «εμείς παρακολουθούμε πολύ συστηματικά τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα, με πολλές καινούργιες και απολύτως πρωτότυπες επιστημονικές μεθοδολογίες και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα κάνει τον παραδοσιακό κόσμο των δημοσκοπήσεων και μίντια να τρίβει τα μάτια του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης