Τελευταία Νέα
Πολιτική

Palmos Analysis : Για Το 84% των Ελλήνων η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση - 6 στους 10 υπέρ του ευρώ

tags :
Palmos Analysis : Για Το 84% των Ελλήνων η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση - 6 στους 10 υπέρ του ευρώ
Το 22% των Ελλήνων θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ως χρηματοδότης και το 24% να συμμετάσχει ως τεχνικός σύμβουλος
Την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με οποιονδήποτε τρόπο, επιθυμεί η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα, Palmos Analysis που έγινε για λογαριασμό της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Palmos Analysis το 22% των Ελλήνων θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ως χρηματοδότης και το 24% να συμμετάσχει ως τεχνικός σύμβουλος ενώ το 43% επιθυμεί την αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό πρόγραμμα.
Ακόμη, το 41% των Ελλήνων βλέπουν αρνητικά τις αποφάσεις του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. ενώ μόλις το 32% θεωρεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, αλλά δεν επαρκούν.
Στην ίδια πανελλαδική έρευνα, οι Έλληνες εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, το 84% θεωρεί ότι η ΕΕ κινείται σε λάθος κατεύθυνση.
Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς το 45% θεωρεί ότι είναι αρνητική και το 44% εκφράζει την αντίθετη άποψη.
Ακόμη, 6 στους 10 τάσσονται υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, πάνω από 7 στους 10 θεωρούν ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τις δραστηριότητες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Συγκριτικά για τις δραστηριότητες του ελληνικού κοινοβουλίου 4 στους 10 δηλώνουν ότι έχουν ανεπαρκή ενημέρωση σχετικά με αυτές.
Οι Έλληνες πολίτες θα ήθελαν να είχαν δοθεί αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πλειοψηφία που κυμαίνεται από 47% (για έλεγχο κρατικών προϋπολογισμών) έως και 86% (για προσφυγικό).
Σχετικά με τους Έλληνες ευρωβουλευτές, από την έρευνα προκύπτει ότι μόνο 1 στους 4 Έλληνες συμφωνεί ότι οι ευρωβουλευτές εκπροσωπούν επάξια τη χώρα στο ευρωκοινοβούλιο και 2 στους 4 διαφωνεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης