Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντώναρος: Η Ελλάδα είναι από τους σημαντικότερους εταίρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Αντώναρος: Η Ελλάδα είναι από τους σημαντικότερους εταίρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
H ΕΤΕΠ προσφέρει και συμβουλευτική αρωγή σε επενδυτικά σχέδια
Η Ελλάδα είναι διεθνώς «από τους μεγαλύτερους, σημαντικότερους και ουσιαστικότερους» εταίρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπογράμμισε ο  εκπρόσωπός της σε Ελλάδα και Κύπρο, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας «Μακεδονία».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η Ελλάδα με κριτήριο σύγκρισης τον πληθυσμό κάθε χώρας και τον όγκο των χρηματοδοτήσεων που κατευθύνονται σε αυτήν από την ΕΤΕΠ, είναι  από τους σημαντικότερους εταίρους της.
Όπως είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η έκθεση μας (expotion) που έχουμε προς την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 17 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιστοιχεί δηλαδή σε 10% του σημερινού ΑΕΠ της χώρας όπως έχει διαμορφωθεί.
Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό, με μόνη εξαίρεση την Κύπρο, όπου βέβαια είναι μια μικρή οικονομία, έχει 17 δισ, το ένα δέκατο της Ελλάδος σε ΑΕΠ και εκεί έχουμε μια παρουσία περίπου 15% (του ΑΕΠ)».
Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμπλήρωσε ότι στα παραπάνω στοιχεία, δε συμπεριλαμβάνονται οι συμφωνίες «εννέα, ή δέκα», που θα υπογραφούν την άλλη βδομάδα, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου, επιχειρήσεων και της ΕΤΕΠ, τις οποίες χαρακτήρισε «καλά νέα».
«Είναι συμφωνίες που πλησιάζουν, συνολικά, όσον αφορά τη δική μας παρουσία, το ένα δισεκατομμύριο» πρόσθεσε.
Ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι  «οι ελληνικές κυβερνήσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης, όλες οι κυβερνήσεις, της σημερινής συμπεριλαμβανομένης, βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση μαζί μας, διότι αντιλαμβάνονται τα εργαλεία που είναι πολλά».
Όπως είπε, «η ΕΤΕΠ είναι προσβάσιμη σε όλους», ενώ υπενθύμισε ότι η ΕΤΕΠ προσφέρει και συμβουλευτική αρωγή σε επενδυτικά σχέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης