Τελευταία Νέα
Πολιτική

MarketWatch: Το πάγωμα των μέτρων για το χρέος «οδηγεί» τον Τσίπρα σε εκλογές στις αρχές του 2017

MarketWatch: Το πάγωμα των μέτρων για το χρέος «οδηγεί» τον Τσίπρα σε εκλογές στις αρχές του 2017
Σε δημοσίευμα του MarketWatch επισημαίνεται πως ούτε η Merkel μπορεί να σώσει την Ευρώπη
Στα προβλήματα της Ευρώπης, όπου τα λαϊκιστικά κόμματα ενισχύονται αναφέρεται το MarketWatch υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το «πάγωμα» των μέτρων για το ελληνικό χρέος μπορεί να οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε πρόωρες εκλογές.
Όπως αναφέρεται, αφού έχουν εφαρμοστεί άστοχες πολιτικές λιτότητες, το ύφασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει «ξεφτίσει» μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού και του ιταλικού δημοψηφίσματος.
«Και τώρα η ΕΕ φαίνεται αποφασισμένη να παραπέμψει την Ελλάδα στο… σταυρό για να την μαστιγώσει για ακόμα μια φορά και να την τιμωρήσει επειδή είχε το θράσος να χορηγήσει επίδομα Χριστουγέννων στους εξαθλιωμένους συνταξιούχους αψηφώντας το πρόγραμμα των Βρυξελλών να κάνουν την Ελλάδα να υποφέρει, υποφέρει, υποφέρει» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη παραμένει η κρίση των προσφύγων, και εκεί, επίσης, οι πολιτικοί αρχηγοί σημειώνουν θεαματική αποτυχία.
Η πτώση του Χαλεπίου και η απουσία της δυτικής επέμβασης στη Συρία εγγυάται ότι η πλημμύρα των προσφύγων θα συνεχιστεί.
Παράλληλα, το MarketWatch αναφέρεται και στις απειλές του Recep Tayyip Erdogan για να ωθήσει χιλιάδες Σύριους πρόσφυγες στην Ελλάδα σε ημερήσια βάση.
«Εν μέσω όλων αυτών, ο Ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος ευθύνεται περισσότερο για αυτές τις κρίσεις, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θεωρείται ο τελευταίος υπερασπιστής της φιλελεύθερης Δύσης» μετά τις εκλογές των ΗΠΑ, όπου νίκησε ο Donald Trump.
Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στην Ευρώπη, όπου ο λαϊκισμός ενισχύεται.
«Η απόφαση της ευρωζώνης να παγώσει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα, μετά την ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας του συνταξιοδοτικού προγράμματος μπορεί να είναι η τελική ώθηση για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές στις αρχές του επόμενου έτους και να αφήσει την Νέα Δημοκρατία, που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει, να διαπραγματευτεί η ίδια το χάος» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Πάντως, σύμφωνα με τη MarketWatch είναι τρελό να φανταστεί κανείς ότι ένας εθνικός ηγέτης μπορεί να αντιμετωπίσει όλα αυτά, ενώ τονίζεται ότι εξαιρετικά απίθανο, ακόμα και η Merkel να μπορέσει να σταματήσει την παρακμή, αν και έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης