Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Να επιστρέψουν στη Συρία οι πρόσφυγες, μετά από εγγύηση των διεθνών οργανισμών

Καμμένος: Να επιστρέψουν στη Συρία οι πρόσφυγες, μετά από εγγύηση των διεθνών οργανισμών
Στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αυστριακό ομόλογό του, κάλεσε την Άγκυρα και την Ε.Ε. να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη συμφωνία για το προσφυγικό 
Ως λύση στο προσφυγικό ζήτημα παρουσιάζει την επιστροφή των προσφύγων στις ασφαλείς περιοχές της νότιας Συρίας ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ωστόσο ότι πρώτα πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους εγγύηση των διεθνών οργανισμών.
Επίσης, στη συνάντηση που είχε σήμερα στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομόλογό του, Hans Peter Doskocil, κάλεσε την Άγκυρα και την Ε.Ε. να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς τη συμφωνία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
«Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να απειλεί την Ευρώπη με μαζική αποστολή παράνομων μεταναστών σαν μοχλό πίεσης, αλλά και η Ε.Ε. θα πρέπει να είναι συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της προς την Τουρκία», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, έκανε λόγο για κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία με την εγγύηση της ΕΕ, καθώς θεωρεί πως «είναι μία πολύ σημαντική λύση για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και των ίδιων των μεταναστών, αλλά βεβαίως και για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια της ΕΕ».
Τέλος, ανέφερε πως με τον κ. Doskocil συζήτησαν για τις διμερείς αμυντικές σχέσεις, οι οποίες κτίζονται ημέρα με την ημέρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Ε.Ε., αλλά και της Μεσογείου, και όπως είπε και οι δύο θεωρούν πως είναι πάρα πολύ χρήσιμο να αποκτηθεί μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική, κτίζοντας μία πολιτική στα σύνορα της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης