Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη Τσίπρα αύριο 13/12 στη Νίσυρο – Τι περιλαμβάνει η ρήτρα νησιωτικής πολιτικής

Επίσκεψη Τσίπρα αύριο 13/12 στη Νίσυρο – Τι περιλαμβάνει η ρήτρα νησιωτικής πολιτικής
Ο κ. Τσίπρας θα εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα
Επίσκεψη στη Νίσυρο θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 ο Έλληνας πρωθυπουργός, με το κυρίως θέμα της συζήτησης στις συναντήσεις του να είναι η αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου.
Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει την ενσωμάτωση της ρήτρας νησιωτικότητας στο Σύνταγμα, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.
Αυτό σημαίνει ότι θα εξετάζονται τα νομοθετήματα και οι ασκούμενες πολιτικές ως προς τις επιπτώσεις τους στο νησιωτικό χώρο, και όπου απαιτείται να γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές.
Επιπλέον ο πρωθυπουργός στην αυριανή του επίσκεψη, μεταξύ άλλων, θα αναφερθεί στη διαμόρφωση προγραμμάτων νησιωτικής πολιτικής σε κρίσιμες κλαδικές πολιτικές, όπως η χωροταξία, η διαχείριση στερεών αποβλήτων, η αγροτική ανάπτυξη κ.λπ., στην προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με την εφαρμογή σχετικών κοινοτικών οδηγιών, την αναβάθμιση των μέσων προστασίας κ.λπ αλλά και στην ανάπτυξη των θαλάσσιων συγκοινωνιών και μεταφορών, με την αναδιοργάνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, της εποπτείας τους, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερα και μεγαλύτερα πλοία, διευκολύνοντας την κρουαζιέρα αλλά και τις εμπορικές μεταφορές αγροκτηνοτροφικών προϊόντων.
Η ρήτρα νησιωτικότητας αποτελεί πάγιο αίτημα των νησιωτών και θα αφορά στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας της Ελλάδος, από την οποία απορρέουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις του κράτους προς τους κατοίκους των νησιών.
Επιπλέον θα παραθέσει τη δέσμη μέτρων που η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει για τους κατοίκους των νησιών.


Δ.Α.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης