Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Πιθανόν και πριν τις 12 Ιανουαρίου οι πρόωρες εκλογές - Δεν φταίει σε τίποτα ο Schaeuble

Λεβέντης: Πιθανόν και πριν τις 12 Ιανουαρίου οι πρόωρες εκλογές - Δεν φταίει σε τίποτα ο Schaeuble
Ανθρωπιστική κρίση θα φέρει η έξοδος από το ευρώ – Αυτοί που την υποστηρίζουν, θα ζητούν το κεφάλι του Τσίπρα τόνισε ο κ.Λεβέντης
Την εκτίμηση ότι οι πρόωρες εκλογές είναι «επί θύραις» και ότι είναι αρκετά πιθανό να γίνουν ακόμα και πριν τις 12 Ιανουαρίου, ημερομηνία ορόσημο στις συνομιλίες για το Κυπριακό διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Λεβέντης υποστήριξε ότι «μια πιθανή επικράτηση της ΝΔ θα οδηγήσει σε βραχύβια συγκυβέρνηση λίγων μηνών με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια το σχήμα αυτό θα καταρρεύσει».
Επιπλέον, τόνισε ότι η τυχόν επιλογή εξόδου από το ευρώ θα επιφέρει ανθρωπιστική κρίση καθώς όπως είπε, αυτοί που την υποστηρίζουν σήμερα, «θα ζητούν το κεφάλι του Τσίπρα, όταν δεν θα έρθει η σύνταξη, δεν θα υπάρχει βενζίνη, φάρμακα, κτλ».
«Ο Schaeuble δεν φταίει σε τίποτε.
Ζητά τις μεταρρυθμίσεις που οι πολιτικές ηγεσίες στο παρελθόν και σήμερα δεν υλοποίησαν» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ. Λεβέντης, ο οποίος υπογράμμισε πως «ο πρωθυπουργός με τη στροφή στο ρεαλισμό έκανε την κρίσιμη μεταστροφή αλλά δεν έχει γίνει πλήρως το ίδιο και στο κόμμα του, όπου υπάρχουν αντιστάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις, το άνοιγμα επαγγελμάτων».
Ο κ.Λεβέντης χαρακτήρισε τη ΝΔ «συντηρητικό και βλακώδες κόμμα», το οποίο, όπως είπε, «κάνει ότι υποστηρίζει τον κόσμο και ψηφοθηρεί, μιλώντας για μεταρρυθμίσεις που δεν πιστεύει, γιατί με αυτές ξεριζώνεται το κομματικό κράτος».
«Είναι προς το όφελος της Ελλάδας η εφαρμογή όλων των μέτρων και μεταρρυθμίσεων» είπε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, υπογραμμίζοντας ότι «τα 4,2 δισ. ευρώ θα έπρεπε να βρεθούν από «τις συντάξεις των πλουσίων, των 80.000 που εισπράττουν μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, όταν στην Αυστραλία ή στον Καναδά έχουν κόψει τις συντάξεις τους, των 330.000 με τρεις συντάξεις, που θα πρέπει να γίνουν μία ως 1.500 ευρώ, του 1,2 εκατ. με δύο συντάξεις».
Όσον αφορά το θέμα των εργασιακών, ο κ.Λεβέντης είπε ότι το φλέγον θέμα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι η προστασία των δικαιωμάτων.
«Τα δικαιώματα έχουν αξία σε μία αγορά εργασίας που αντέχει, όταν έχει καταρρεύσει είναι η άμυνα των βολεμένων.
Ζούγκλα είμαστε ήδη, οι μισοί είναι άνεργοι και δεν τους κοιτάει κανείς.
Τρέφονται με όσα τους δίνουν οι μητροπολίτες και οι δήμαρχοι, περιμένουν βοήθεια από τον παππού και τη γιαγιά.
Έναντι αυτών είναι υποχρέωση να αλλάξουν οι εργασιακές συνθήκες» υποστήριξε ο κ. Λεβέντης, ο οποίος δήλωσε σύμφωνος με την «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τονίζοντας όμως ότι έπρεπε η Ελλάδα να έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης