Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φλαμπουράρης: Δεν παραιτούμαστε, δεν πάμε σε εκλογές – Αν το κάνουμε πάμε σε 4ο μνημόνιο

Φλαμπουράρης: Δεν παραιτούμαστε, δεν πάμε σε εκλογές – Αν το κάνουμε πάμε σε 4ο μνημόνιο
Οι εξαγγελίες Τσίπρα αποφασίστηκαν βάσει του ποσού που προέκυψε από την υπέρβαση των στόχων είπε ο υπ. Επικρατείας
Την θέση ότι δεν παραιτούμαστε και δεν πάμε σε εκλογές διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρης κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την παροχή έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.
«Δεν μας πέρασε από το μυαλό καθόλου, όταν σχεδιάζαμε αυτά τα μέτρα, να πάμε σε εκλογές», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Φλαμπουράρης.
«Αν πάμε τώρα σε εκλογές,  θα πάμε σε τέταρτο μνημόνιο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε ή να πάμε σε εκλογές νωρίτερα από τρία χρόνια.
Θα δείτε ότι, αυτό ήταν ένα βήμα κι ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα ανατραπούν οι σφυγμομετρήσεις της στιγμής», τόνισε ο κ.Φλαμπουράρης, επισημαίνοντας ότι τα έκτακτα μέτρα αποφασίστηκαν βάσει του ποσού που προέκυψε από την υπέρβαση των στόχων.
«Αν είχαμε δύο δισ., θα έπαιρναν και οι άνεργοι επίδομα» είπε ο υπουργός, ο οποίος επανάλαβε την νοοτροπία της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία, «προσπαθούμε να κερδίσουμε, αυτό θέλουμε να το ανακατανέμουμε με κοινωνικά κριτήρια».
Ερωτηθείς για το αν το μέτρο είχε την έγκριση των δανειστών, απάντησε ότι, «αφού είναι από τα πλεονάσματα που διαθέτουμε εμείς, δεν χρειάζεται ‘άδεια’ από τους δανειστές, αν δεν είχαμε πιάσει τους στόχους μας, ίσως χρειαζόταν να επέμβουν».
Ο Υπουργός Επικρατείας, διευκρίνισε ότι, το επίδομα θα είναι ακατάσχετο, ενώ σχετικά με τη διάθεσή του είπε ότι καθορίζεται από το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης και αφορά στο μεικτό ποσό της.
Ο κ.Φλαμπουράρης δεν διευκρίνισε αν στις περιπτώσεις κύριας και επικουρικής σύνταξης θα ληφθεί υπόψη το άθροισμά τους, ενώ τόνισε πως στην περίπτωση ζευγαριού συνταξιούχων, θα λάβουν και οι δύο σύζυγοι το επίδομα καθώς και ότι το επίδομα δικαιούνται και όσοι έχουν λάβει τουλάχιστον μία προσωρινή σύνταξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης