Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Ορόσημο η απόφαση του Eurogroup – Βάζει φρένο στα σενάρια των εκλογών

Μαντάς: Ορόσημο η απόφαση του Eurogroup – Βάζει φρένο στα σενάρια των εκλογών
Προφανώς η χθεσινή απόφαση δεν μας λύνει οριστικά το πρόβλημα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Ορόσημο χαρακτήρισε για την ελληνική οικονομία την απόφαση του χθεσινού Eurogroup ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος υποστήριξε πως αυτή η απόφασης βάζει φρένο στα σενάρια των εκλογών.
«Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ορόσημο και όλα τα χαρακτηριστικά της δείχνουν ότι έχουμε πλέον μία βασική συμφωνία, που βάζει «φρένο» στα σενάρια των εκλογών» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Μαντάς.
 «Νομίζω ότι είναι σημαντικό πρώτο βήμα.
Η εξέλιξη ήταν στα αναμενόμενα πλαίσια δεν υπήρχε αρνητική εξέλιξη.
Πρώτα απ’ όλα σε τεχνικό επίπεδο έχουμε θετική εξέλιξη.
Το δεύτερο στοιχείο της χθεσινής απόφασης αποτελούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους, ο χρόνος της εφαρμογής τους που θα ξεκινήσουν από αύριο να τω πω έτσι έχουν μακροχρόνιο ορίζοντα μέχρι το 2060.
Ένα από τα θετικά στοιχεία της χθεσινής απόφασης είναι η επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων στα 32,5 χρόνια από 28 και κάτι που ήταν μέχρι σήμερα, το δεύτερο είναι η σταθεροποίηση των επιτοκίων που εξασφαλίζει ότι οι δαπάνες για την αποπληρωμή του χρέους θα είναι μακροπρόθεσμα μειωμένες «κοντά στο 5% αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι κάτω από το 15% του ΑΕΠ ως ένα ταβάνι και τέλος θα έχουμε σε μακροπρόθεσμο επίπεδο μείωση του χρέους κατά 20%» είπε ο κ.Μαντάς.
Ερωτηθείς για το αν η χθεσινή απόφαση λύνει το πρόβλημα ο κ.Μαντάς σημείωσε πως προφανώς δεν μας το λύνει οριστικά.
«Όμως θα το πω ανάποδα.
Χωρίς τη δημιουργία ενός καθαρού διαδρόμου δεν θα έχουμε την επενδυτική δραστηριότητα που θέλουμε για τη χώρα μας, που θα δώσουν μεγάλη ανάσα για την οικονομία , όμως αυτό από μόνο του δεν λύνει τα προβλήματα.
Μένει να δούμε πως θα κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση» είπε ο κ.Μαντάς, αναφέροντας πως καλούνται να απαντήσουν στον ελληνικό λαό όσοι προεξοφλούν νέα μέτρα.
«Η ΝΔ αποφεύγει να μιλήσει, ειδικά στα εργασιακά συμπλέει με το ΣΕΒ παρά με τη θέληση να επανέλθει το ευρωπαϊκό κεκτημένο» υπογράμμισε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης