Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Κανένα success story με κυβέρνηση Τσίπρα - Να υπάρξει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Βενιζέλος: Κανένα success story με κυβέρνηση Τσίπρα -  Να υπάρξει κυβέρνηση φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων
Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη διαπραγμάτευση με προπαγανδιστικό, αφελή και κυνικό τρόπο είπε ο κ.Βενιζέλος
Την ανάγκη να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί με αλλαγή της Βουλής επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση με τρόπο προπαγανδιστικό και αφελή και κυνικό».
«Η κυβέρνηση δημιουργεί την εντύπωση ότι φτιάχνει συσχετισμούς, ότι θα γίνει κάτι συγκλονιστικό στην αξιολόγηση και τελικά δεν γίνεται τίποτα
Με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει success story» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alplha ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο 2014 όταν «υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα, υπήρχε αισιοδοξία και είχαμε την προσδοκία σε λίγους μήνες να βγούμε από την κρίση».
«Τώρα είναι αμφίβολο να πάμε το 2020, εκεί που είχαμε φτάσει το 2014» είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε επείγουσα την ανάγκη για αλλαγή συσχετισμών, με αλλαγή της Βουλής.
Αν και παρατήρησε ότι καμιά κοινωνία δεν θέλει εκλογές, πρόσθεσε ότι «στην δημοκρατία δεν έχεις άλλες λύσεις».
«Πρέπει να πας σε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, χωρίς κανείς να κρύβεται στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης» είπε ο κ.Βενιζέλος.
Αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Erdogan και Τούρκων αξιωματούχων τόνισε ότι χρειάζεται η αντίδραση να είναι με σταθερότητα και ψυχραιμία.
«Να επισημαίνουμε την σημασία της εθνικής μας κυριαρχίας με βάση διεθνείς συνθήκες, με λιτότητα και σαφήνεια.
Έχουμε θωρακιστεί νομικά» είπε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση Erdogan έκανε λόγο για «νευρικότητα στην Τουρκία».
«Υπήρξε απόπειρα πραξικοπήματος και μετά το αντιπραξικόπημα, που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο… πολλές εντάσεις σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη.
Αυτή η ένταση συνδέεται και με απειλές προς τα σύνορα της Τουρκίας, προς την Συρία και το Ιράκ, που υπάρχουν πόλεμοι που εξελίσσονται  και προσφυγικές ροές αλλά και αμφισβήτηση της κρατικότητας και των συνόρων εκ των πραγμάτων.
Αυτά δεν τα θέτει η Τουρκία αλλά τίθενται από την κατάσταση στην Συρία.
Υπάρχει «προληπτική επιθετικότητα» από τον Erdogan γιατί φοβάται αναβρασμό στις περιοχές εκεί.
Έχασε την Μοσούλη εξού και οι αναφορές στην συνθήκη της Λωζάνης» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης