Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Συμφέρει την Ευρώπη να κλείσει η συμφωνία το Δεκέμβριο – Δεν θέλουν 4ο μνημόνιο οι δανειστές

Παπαδημούλης: Συμφέρει την Ευρώπη να κλείσει η συμφωνία το Δεκέμβριο – Δεν θέλουν 4ο μνημόνιο οι δανειστές
Για τη δεύτερη αξιολόγηση έχει επιτευχθεί σύγκλιση 95% ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να κλείσει η συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι ούτε οι δανειστές θέλουν ένα τέταρτο μνημόνιο για την Ελλάδα.
«Οι αναταράξεις στην Ιταλία ενισχύουν την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία.
Το όχι στην Ιταλία ενισχύει όσους πιστεύουν ότι πρέπει το θέμα με την Ελλάδα να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ερωτηθείς για το τι περιμένει από το σημερινό Eurogroup είπε πως αναμένει την καταγραφή της προόδου και μια προθεσμία για ένα ακόμα Eurogroup εντός του Δεκεμβρίου.
«Για την δεύτερη αξιολόγηση έχει ήδη επιτευχθεί σύγκλιση στο 95%.
Από την στιγμή που πηγαίνουμε καλύτερα είναι η ώρα τα μέτρα της ελάφρυνσης του χρέους να αρχίσουν να εφαρμόζονται.
Με το που θα κλείσει η β αξιολόγηση θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, αναφέροντας πως το Όχι στην Ιταλία πέρα από όχι στην λιτότητα και στις προτάσεις που δεν άρεσαν, είναι και «όχι στον Schaeuble».
«Πρέπει να ακούσει το Βερολίνο του δημοψηφίσματος.
Ο Steinmeier έχει καλύτερη ακοή από τον Schaeuble.
Ο κ.Στουρνάρας κάνει δηλώσεις υποστηρικτικές προς την ελληνική προσπάθεια και αυτό δείχνει ότι και ο Draghi είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.
Θα ήθελα και ο Μητσοτάκης να λέει ότι λέει ο κ.Στουρνάρας» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως είναι «ανεύθυνη η επιλογή του Μητσοτάκη για εκλογές» και ότι «αν δεν ακούει τον Τσίπρα, ας ακούσει τον Στουρνάρα ή τον Μίχαλο».
«Οι εκλογές είναι μόνο ευσεβής πόθος της ΝΔ.
Λύσσαξαν και θέλουν πέσει ο Τσίπρας» είπε ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «δεν συμφέρει τους δανειστές να ξανακυλήσει πίσω η πέτρα και ότι «το 4ο μνημόνιο δεν το θέλουν ούτε οι δανειστές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης