Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Συμφωνία θα υπάρξει – Εθνικό ζήτημα να βγούμε από το μνημόνιο

Κύρτσος: Συμφωνία θα υπάρξει – Εθνικό ζήτημα να βγούμε από το μνημόνιο
Είμαστε η μόνη μνημονιακή χώρα της Ευρωζώνης, είμαστε στην τελευταία οικονομική κατηγορία τόνισε ο κ.Κύρτσος
Την εκτίμηση ότι θα συμφωνία θα υπάρξει είτε σήμερα είτε στις 5 Ιανουαρίου είτε στις 7 Φεβρουαρίου διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε πως είναι «εθνικό ζήτημα να βγούμε κάποτε από το μνημόνιο».
«Από τη στιγμή που υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνίας, θα υπάρξει συμφωνία.
Σε γενικές γραμμές, όλοι προεξοφλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ακόμη και οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ - ότι θα υπάρξει συμφωνία.
Τώρα αν θα υπάρχει συμφωνία στις 5 Δεκεμβρίου, στις 5 Ιανουαρίου ή στις 7 Φεβρουαρίου, θα το δούμε» είπε μιλώντας Πρακτορείο 104,9 fm ο κ.Κύρτσος, ο οποίος υποστήριξε  ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κοινή η γραμμή Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Eurogroup και ΔΝΤ.
«Ο καθένας έχει τα συμφέροντά του και έχει τις δικές του απαιτήσεις, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο τέλος θα υπάρξει συμβιβασμός και θα μπουν όλες οι υπογραφές» είπε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι εθνικό ζήτημα να βγούμε κάποτε από το μνημόνιο.
«Είμαστε πια η μόνη μνημονιακή χώρα της Ευρωζώνης.
Είμαστε στην τελευταία οικονομική κατηγορία και μπορεί να φταίνε και οι άλλοι, αλλά κυρίως φταίμε εμείς» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Ερωτηθείς για τους όρους που βάζει το ΔΝΤ αλλά και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτούς ο κ. Κύρτσος υπογράμμισε ότι «οι υπογραφές ανήκουν σε αυτή τη φάση στον ΣΥΡΙΖΑ και τις βάζει με μεγάλη ταχύτητα».
«Υπήρχαν κόκκινες γραμμές, ότι θα καταργούσαν το δεύτερο μνημόνιο, υπήρχαν κόκκινες γραμμές ότι δε θέλανε λιτότητα, υπήρχαν κόκκινες γραμμές, ότι δε θα υπέγραφαν τρίτο μνημόνιο.
Τις είδαμε τις κόκκινες γραμμές, να δούμε και τις επόμενες» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης