Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αίρεται η ασυλία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ)

Αίρεται η ασυλία της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ)
Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε σχετικό αίτημα για τον Πάνο Καμμένο
Υπέρ της άρσης ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ, Άννας – Μισέλ Ασημακοπούλου ψήφισε η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.
Ο εισαγγελέας είχε αποστείλει το σχετικό αίτημα στη Βουλή, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννιτών και αφορούσε υπόθεση την περίοδο που η βουλευτής ήταν δημοτικός σύμβουλος.
Υπέρ της άρσης είχε ταχθεί και η ίδια.
Στον αντίποδα, η Ολομέλεια απέρριψε το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου για υπόθεση σχετικά με μήνυση της πρώην βουλευτού Σταυρούλας Ξουλίδου, εναντίον του για παρασιώπηση εγκλήματος.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ ψήφισαν 36 βουλευτές και «παρών» τρεις.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, το bankingnews.gr μετέδιδε:

Tην άρση ασυλίας της ζήτησε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Tην άρση ασυλίας της για παλαιότερη υπόθεση που αφορά την περίοδο που ήταν δημοτική σύμβουλος του δήμου Ιωαννιτών ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η βουλευτής της ΝΔ «υποβάλει υπόμνημα σχετικά με την υπόθεσή της, συνοδευόμενο από την αριθμ. 34/2001 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την αριθμ. 107/28.2.2002 ατομική γνωμοδότηση του Γραφείου Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εσωτερικών και Αποκέντρωσης, από τα οποία προκύπτει ότι δεν επισυνέβη καμία παρανομία ή παρατυπία».
Όπως αναφέρει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ζητά την άρση ασυλίας της, προκειμένου να μην υπάρχει «καμία σκιά για το διάστημα που διετέλεσα δημοτική σύμβουλος του δήμου Ιωαννιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης