Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας, ακόμα πιο επικίνδυνος ο Μητσοτάκης – Να παραιτηθεί η κυβέρνηση

Λεβέντης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας, ακόμα πιο επικίνδυνος ο Μητσοτάκης – Να παραιτηθεί η κυβέρνηση
Να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που θα έχει 240 έδρες στη Βουλή και θα προσελκύσει επενδύσεις είπε ο κ.Λεβέντης
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός είναι επικίνδυνος γιατί οδηγεί την χώρα στη δραχμή και ότι πιο επικίνδυνος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί κοιτά την καρέκλα του διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης.
«Οι κοινωνικοί εταίροι δεν ξέρουν την κατάσταση της χώρας.
Η μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης, ώστε να πάρει την θέση της μία κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα έχει 240 έδρες στην Βουλή και θα προσελκύσει επενδύσεις» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Λεβέντης, ο οποίος ερωτηθείς αν είναι εφικτός ο σχηματισμός μιας τέτοιας κυβέρνησης χωρίς να προηγηθούν εκλογές, είπε ότι «αρκεί ο Μητσοτάκης να αρθεί στο ύψος του».
Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «τηρεί άκαμπτη γραμμή, που οδηγεί στην καταστροφή την Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «είναι κόμμα τρελών» σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.
«Υπάρχει σχέδιο Schaeuble να μείνει ένας σκληρός πυρήνας 6-7 χωρών στο ευρώ και οι υπόλοιποι να περάσουν σε εθνικά νομίσματα» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίοςχαρακτήρισε επικίνδυνο τον πρωθυπουργό γιατί οδηγεί την χώρα στη δραχμή και τον κ. Μητσοτάκη ακόμη πιο επικίνδυνο «γιατί δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα, κοιτάει μόνο την καρέκλα του», χαρακτηρίζοντας τρελούς όσους μιλούν για πέρασμα στην δραχμή.
Από την κριτική του δεν έλειψε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, την οποία κατηγόρησε ότι «έχει δώσει ενισχυμένη» στον κ. Μητσοτάκη «με 50 έδρες μπόνους» κι επομένως αυτός μπορεί, αφού βρει «και 5-6 προδότες», να κάνει κυβέρνηση.
Στην επισήμανση ότι αυτό συνηγορεί με την άποψη, ότι δεν θα συναινέσει ο κ. Μητσοτάκης σε οικουμενική, όπως άλλωστε το έχει διευκρινίσει και το κόμμα της ΝΔ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «εγώ πιστεύω ότι μία ομάδα υπό τον Καραμανλή θα ξεσηκωθεί».
Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ο κ.Λεβέντης είπε πως «όσο είμαστε σκληροί στα εργασιακά και λέμε όχι, ο κόσμος που είναι άνεργος δεν έχει καμία βοήθεια από πουθενά».
«Ο τρόπος να καταπολεμήσουμε την ανεργία υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι η αποδοχή ελαστικών μορφών εργασίας με δίωρα και με τρίωρα και με τετράωρα γιατί αποκλείεται οι εργοδότες τώρα να προσλαμβάνουν με κανονικό ωράριο και με κανονικές αμοιβές» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης