Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου - Δεν υπογράφουμε νέο μνημόνιο

Τζανακόπουλος: Αισιοδοξία για συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου -  Δεν υπογράφουμε νέο μνημόνιο
Υπάρχει καλό κλίμα, τρία μόνο τα ανοιχτά ζητήματα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο και ότι δεν αποκλείεται η πραγματοποίηση ενός έκτακτου Eurogroup εντός του Δεκεμβρίου.
«Υπάρχει καλό κλίμα για να υπάρξει συμφωνία.
Μένουν μονάχα τρία ανοιχτά ζητήματα» υποστήριξε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανακόπουλος.
Όπως είπε, αγκάθι παραμένουν τα εργασιακά, γεφυρώσιμο είναι το κενό που υπάρχει για τα δημοσιονομικά του 2018 που μπορεί όμως να βρεθεί λύση έως τη Δευτέρα ενώ ζήτημα των ενεργειακών, είπε ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό κενό, αλλά και αυτό αναμένεται να γεφυρωθεί μέχρι το Eurogroup.
«Θέλουμε επί της αρχής συμφωνία για τον πρώτο αυτό πυλώνα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ότι δεν συζητούνται μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψουμε νέο μνημόνιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι οι εταίροι της χώρας και το ΔΝΤ πρέπει να αντιληφθούν ότι: α) δεσμεύονται από το Δίκαιο της ΕΕ σε οτι αφορά τα εργασιακά, όχι μόνο ως προς το αποτέλεσμα της συμφωνίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και β) ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί μέτρα, μετά το 2018.
Ο κ.Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στα επιδόματα, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια ανισοκατανομή όσον αφορά στους έμμεσους και άμεσους φόρους.
Όσον αφορά στο επίδομα θέρμανσης, τόνισε ότι όποιος κάνει αίτημα μέσα στο Δεκέμβριο, θα πάρει τα χρήματα τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης