Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος – Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος – Η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση
Στα Ιωάννινα μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
«Η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση μία άλλη πολιτική», τόνισε από τα Ιωάννινα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξη, Φ. Γεννηματά.
Όπως είπε μιλώντας σε εκδήλωση στα Ιωάννινα, «χρειάζεται, εθνική γραμμή με τρεις στόχους: την επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους, την μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020».
Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού και επικοινωνιακά κόλπα, ενώ σημείωσε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, η ΝΔ «παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα», «δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση», ενώ «υιοθετεί καθαρά διχαστική- λαϊκίστικη προσέγγιση στα θέμα της εξωτερικής πολιτικής».
Περαιτέρω, εξέφρασε την ανησυχία της για το "κλείσιμο" της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και την εκτίμηση ότι η χώρα «χρειάζεται μια κοινωνική συμφωνία βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους – κοινωνίας - αγοράς, που θα παρέχει ισχυρά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης