Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Ανεύθυνο το αίτημα της ΝΔ για εκλογές – Είμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Παπαδημούλης: Ανεύθυνο το αίτημα της ΝΔ για εκλογές – Είμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης
Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να μη συζητήσουμε το χρέος και να στήσουμε κάλπες τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το αίτημα της ΝΔ για εκλογές είναι ανεύθυνο διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να μη συζητήσουμε το χρέος και να στήσουμε κάλπες.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης, που περιλαμβάνει και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους», ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι τόσο ο Moscovici όσο και ο Juncker, όπως και οι εταίροι «δεν επιθυμούν εμπλοκή και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης»
«Ούτε οι δανειστές, ούτε η Ελλάδα συζητά συνέχεια των προγραμμάτων.
Κανείς δεν συζητά 4ο μνημόνιο» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης , για να συμπληρώσει ότι αυτό που προέχει είναι στο σημερινό EWG να καταγραφεί η πρόοδος των συζητήσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.
«Το κλείσιμο της αξιολόγησης συνεπάγεται πως η χώρα μας θα έχει υλοποιήσει το 80% των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
Υπάρχουν εμπόδια στην προσπάθεια της Ελλάδας, τα οποία έχουν όνομα και λέγονται Σόιμπλε.
Πάντως η διαφοροποίησή του είναι περισσότερο επιζήμια για τον ίδιο, ενόψει των γερμανικών εκλογών, αφού θα οδηγήσει εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ» είπε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος ερωτηθείς  για το εάν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, εκτίμησε: «κανένας δεν επιθυμεί εμπλοκή, το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να μην συζητήσουμε το χρέος και να στήσουμε κάλπες».
Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι «η ΝΔ εύχεται να μην κλείσει η αξιολόγηση».
«Θα έπρεπε κανονικά να εργάζεται για το κλείσιμο της και την ελάφρυνση του χρέους.
Ο κ. Στουρνάρας που υπήρξε υπουργός της ΝΔ δεν κινείται με αντιπολιτευτικούς τόνους, βοηθάει και στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης» είπε ο κ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, δεν ακολουθούν τον κ. Μητσοτάκη στο ανεύθυνο αίτημα του για εκλογές τώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης