Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Λιβύη ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς – Έτοιμη να βοηθήσει και να συνδράμει η Ελλάδα

Στη Λιβύη ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς – Έτοιμη να βοηθήσει και να συνδράμει η Ελλάδα
Στη Λιβύη ο ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιάς – Έτοιμη να βοηθήσει και να συνδράμει η Ελλάδα
Την ετοιμότητα και τη βούληση της Ελλάδας να συνδράμει και να ενισχύσει τη Λιβύη θα είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς κατά τις σημερινές συναντήσεις που θα έχει στην Τρίπολη της Λιβύης με τον πρωθυπουργό της - αναγνωρισμένης από τους διεθνείς οργανισμούς - κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) Φαγέζ αλ Σαράτζ και τον υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Τάχα Σιάλα.
Ο υπ.Εξωτερικών επισημαίνει ότι η σταθεροποίηση και η ενίσχυση της συνοχής και της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Ο κ.Κοτζιάς κατά την επίσκεψή του, θα εξετάσει με τους Λίβυους συνομιλητές του τις δυνατότητες για συντονισμένη δράση με τις Αρχές της χώρας στη βάση μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα τονίσει ότι η Ελλάδα, είναι έτοιμη να συνδράμει τη Λιβύη στον τομέα οικοδόμησης λειτουργικών θεσμών κράτους δικαίου, τόσο διμερώς όσο και μέσω της αποστολής της ΕΕ EUBAM Libya, για την διαχείριση των συνόρων που εδρεύει προσωρινά στην Τύνιδα ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν τόσο οι μεταναστευτικές ροές από τη Λιβύη προς την Ευρώπη όσο και θέματα διμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών αλλά και σε τομείς ενέργειας και εμπορίου, πολιτιστικών και μορφωτικών σχέσεων, καθώς και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης