Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών - Aυτό το έχει ξεκαθαρίσει

Σκουρλέτης: Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών - Aυτό το έχει ξεκαθαρίσει
Ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ανέφερε ότι «οι πρόωρες εκλογές είναι το προπέτασμα καπνού από τον κ. Μητσοτάκη»
«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών και αυτό το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους», τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών,  Π. Σκουρλέτης.
Όπως είπε, «οι πρόωρες εκλογές είναι το προπέτασμα καπνού από τον κ. Μητσοτάκη για να καλύψει την απίστευτη προσήλωσή του στις μνημονιακές συνταγές, για να καλύψει το δικό του πρόγραμμα, που είναι ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τη λογική των μνημονίων.
Και απλώς αυτό που επιδιώκει επαναφέροντας αυτό το θέμα είναι να δημιουργεί έναν θόρυβο ακριβώς με βάση αυτή την σκοπιμότητα όπως σας ανέφερε πριν.
'Αρα κανείς αυτή τη στιγμή αν δει τα πράγματα με κάποια σοβαρότητα δεν πρέπει να μιλάει για εκλογές».
Ο υπουργός, σχολιάζοντας την ημέρα «Black Friday» που εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι  υπάρχει πραγματική μείωση της αγοραστικής δύναμης για την πλειονότητα του κόσμου, αλλά και ότι η παρατεταμένη λιτότητα των τελευταίων ετών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για τη ζωή των περισσότερων στην Ελλάδα.
Κάνοντας αναφορά στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «πρόθεση της κυβέρνησης είναι το παρόν πρόγραμμα, τα σημερινά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί να είναι τα τελευταία και να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι το 2017 θα είναι ένα έτος ανάπτυξης και ταυτόχρονα όμως σταθεροποίησης των όποιων επιτυχιών μπορούν να υπάρξουν έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δημιουργήσει πια τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές της λιτότητας».
Σχετικά με την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτίμησε ότι αυτή «φαίνεται πως προϋποθέτει την υιοθέτηση τέτοιων θέσεων που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, και ιδιαίτερα του κόσμου της εργασίας», προσθέτοντας «νομίζω, λοιπόν, ότι η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με τους ευρωπαίους εταίρους μας και χωρίς το ΔΝΤ».
Αναφορικά με τις προτεραιότητές του από τη νέα του θέση ως υπουργός Εσωτερικών, τόνισε πως «με βάση τη δουλειά που είχε γίνει προηγουμένως στο υπουργείο Εσωτερικών θα κοιτάξουμε να επικαιροποιήσουμε ό,τι χρειάζεται επικαιροποίηση. Ήδη μελετάμε και «χτενίζουμε» ένα νομοσχέδιο το οποίο ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο και αφορούσε κρίσιμα ζητήματα που έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είχε ονομαστεί ως «πολυνομοσχέδιο-σκούπα» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο που θα προωθηθεί σύντομα και αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα των γυναικών, ζητήματα που σχετίζονται με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη, που διέπει τις λειτουργίες της Αυτοδιοίκησης και άλλα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με άλλα δευτερεύοντα ζητήματα λειτουργικά».
Τέλος, για την εκλογή Trump ανέφερε ότι «εάν ο κ. Trump φανεί συνεπής στα όσα κατά καιρούς δήλωνε προεκλογικά και αν τελικά προσπαθήσει να αντιστοιχίσει την πολιτική του με βάση τα, θα έλεγε κανείς, ρατσιστικά συνθήματα, ομοφοβικά συνθήματα, αντιοικολογικές θέσεις που υποστήριξε στον προεκλογικό του αγώνα, τότε αυτό θα είναι μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη για την ίδια την Αμερική, αλλά προφανώς επειδή μιλάμε για την Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο.
Ελπίζω να δείξει έναν ρεαλισμό, καμιά φορά καλός είναι ο ρεαλισμός όταν τα πράγματα κινδυνεύουν να γίνουν χειρότερα.
Βεβαίως η αμερικανική πολιτική έχει τις δικές της σταθερές ανεξαρτήτως αλλαγής προέδρων, και άρα ίσως να μην εκπλαγούμε αρνητικά όσο κανείς μπορεί να φαντάζεται με βάση τα όσα δήλωνε προεκλογικά ο κ. Trump».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης