Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων στο Δημόσιο – Στόχος μας μια αξιοκρατική δημόσια διοίκηση

Γεροβασίλη: Δεν τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων στο Δημόσιο – Στόχος μας μια αξιοκρατική δημόσια διοίκηση
Δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη
«Οι επόμενοι μήνες είναι μήνες εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων για τη δημόσια διοίκηση», υπογράμμισε σε συνέντευξή της στο "Έθνος της Κυριακής", η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι μια λειτουργική, αποτελεσματική και αξιοκρατική δημόσια διοίκηση, προκειμένου να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας και στην ανασύνταξη της κοινωνίας
Η ίδια τόνισε πως δεν τίθεται ούτε τέθηκε ποτέ θέμα απολύσεων, ενώ εξήγησε ότι «η αναλογία προσλήψεων -αποχωρήσεων έχει μεταβληθεί από το αρχικό 1 προς 5 στο 1 προς 4 για το 2017 και 1 προς 3 για το 2018».
Σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε «είναι ένα σημαντικό "εργαλείο" για την ανακατανομή του προσωπικού των πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων βάσει των πραγματικών αναγκών κάθε φορέα».
Κατά την ίδια, «με το νέο σύστημα η μετάταξη γίνεται και πάλι η κύρια μορφή κινητικότητας και είναι εθελούσια», ενώ «η απόσπαση συνιστά πλέον μια κατ΄εξαίρεση μορφή κινητικότητας, πρέπει να συνδέεται με την ύπαρξη αποδεδειγμένα σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και να έχει περιορισμένη διάρκεια».
Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους, υπογράμμισε ότι «έχουμε τηρήσει τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συμφωνία του Μαΐου, το ίδιο καλούνται να κάνουν όλες οι πλευρές», αλλά και ότι «έτσι η χώρα θα εκπέμψει σήμα ότι η οικονομία σταθεροποιείται και ανακάμπτει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης