Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ – Δεν μπορεί να χτυπήσει την Ευρώπη

Χρυσόγονος: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ – Δεν μπορεί να χτυπήσει την Ευρώπη
Τα χρήματα που παίρνει η Άγκυρα από την ΕΕ ως προενταξιακή βοήθεια είναι ύψους πολλών δις ευρώ είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η Τουρκία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ενταχθεί στην ΕΕ διότι δεν ανταποκρίνεται στις βασικές αρχές Δικαίου που αποτελούν προαπαιτούμενο για μια υποψήφια προς ένταξη χώρα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Χρυσόγονος έκανε λόγο για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνει χώρα στην Τουρκία, για την καταπάτηση του διεθνούς δικαίου με την κατοχή μέρους του Κυπριακού εδάφους αλλά και για την εδαφική απειλή προς τους γείτονές της.
«Όλα αυτά είναι ασύμβατα όχι μόνο για την ΕΕ αλλά και με συμπεριφορά κράτους μέλους του ΟΗΕ.
Η αμφισβήτηση της αρχής του απαραβίαστου των συνόρων είναι ένα ζήτημα που αφορά όλα τα κράτη του κόσμου.
Λογικές ζωτικού χώρου απειλούν το θεμέλιο της συνύπαρξης των λαών και των κρατών.
Τέτοιες λογικές είχε εκφράσει τελευταίος ο Χίτλερ» είπε ο κ.Χρυσόγονος, αναφέροντας πως «η Τουρκία δεν μπορεί να χτυπήσει την Ευρώπη άσχετα με τους «Λεονταρισμούς του Ερντογάν» γιατί τα χρήματα που παίρνει από την Ευρώπη ως προενταξιακή βοήθεια είναι ύψους πολλών δις».
Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι είναι γεφυρώσιμη η απόσταση στα εργασιακά ενώ όσον αφορά το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων ο κ.Χρυσόγονος τόνισε ότι «είμαστε σε αναμονή της έκδοσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» και ότι «υπάρχει ένας μίτος της Αριάδνης για να βγούμε από τον Λαβύρινθο της διαπραγμάτευσης».
Ως προς τη συμμετοχή του ΔΝΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν ξέρει «αν θα μπορέσει να συμμετάσχει το ΔΝΤ ως δανειστής ή αν θα συνεχίσει ως τεχνικός σύμβουλος του προγράμματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης