Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Να μην αφήσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις της Τουρκίας μόνες τους ειδικά αυτή τη στιγμή

Ποτάμι: Να μην αφήσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις της Τουρκίας μόνες τους ειδικά αυτή τη στιγμή
«Αν η Τουρκία δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα και ανοίξει τα σύνορα της, η Ελλάδα θα κληθεί για άλλη μια φορά να διαχειριστεί προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα»
«Η πολιτική είναι προτεραιότητες», σχολιάζει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι, για να τονίσει πως «προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι να μην καταρρεύσει η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας για το προσφυγικό».
«Σε αυτή την κατεύθυνση καλέσαμε και θα συνεχίσουμε να καλούμε τους θεσμούς της Ε.Ε. να υπερασπιστούν αυτή την συμφωνία πιέζοντας συνεχώς την Τουρκία για την εφαρμογή της.
Είναι φανερό ότι αν η Τουρκία δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα και ανοίξει τα σύνορα της, η Ελλάδα θα είναι η χώρα της Ε.Ε. που μόνη της θα κληθεί για άλλη μια φορά να διαχειριστεί προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα που θα προκαλέσουν δραματικά φαινόμενα όπως αυτά που ζήσαμε τους προηγούμενες μήνες», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ στη συνέχεια εξηγεί:
«Με αυτό το σκεπτικό οι Ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος καταψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.
Αν η Ε.Ε. προχωρήσει στη διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας όπως την καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε θα έχουμε τιμωρήσει τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και όσους πολίτες της Τουρκίας προσέβλεπαν στην Ε.Ε.
Και βέβαια θα έχουμε πετάξει τα εργαλεία πίεσης προς την Άγκυρα στο Βόσπορο».
Καταλήγοντας, το Ποτάμι υποστηρίζει πως η διεύρυνση της απόστασης της Τουρκίας με την Ε.Ε. δεν θα οδηγήσει ούτε σε προστασία των μειονοτήτων, ούτε σε απελευθέρωση των δημοσιογράφων, ούτε σε ενίσχυση του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.
«Για να το πούμε και διαφορετικά.
Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τις προοδευτικές δυνάμεις της Τουρκίας, αυτή ειδικά τη στιγμή, μόνες τους.
Ο Tayyip Erdogan θα αδράξει την ευκαιρία και θα πυροδοτήσει υπέρ του ένα νέο κύμα αντιευρωπαϊσμού του «προσβεβλημένου» τουρκικού λαού.
Οι εξελίξεις αυτές μόνο αρνητικές συνέπειες μπορούν να έχουν για την Ε.Ε. και κυρίως για τη χώρα μας», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης