Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Θετική κατάληξη στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για χρέος και β’ αξιολόγηση

Παπαδημούλης: Θετική κατάληξη στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου για χρέος και β’ αξιολόγηση
Έχουμε σημαντική στήριξη τόσο από την Κομισιόν όσο και από την ΕΚΤ είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκτίμηση πως στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα υπάρξει θετική κατάληξη τόσο για τη β’ αξιολόγηση όσο και για την ελάφρυνση του χρέους διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει σημαντική στήριξη στις προσπάθειες της τόσο από την Κομισιόν όσο και από την ΕΚΤ.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Παπαδημούλης είπε ότι «αυξάνονται οι φωνές που υποστηρίζουν τις ελληνικές θέσεις και ότι αυτό θα φανεί και από την επίσκεψη του P. Moscovici στην Αθήνα στις 28 – 29 Νοεμβρίου.
«Η Γερμανική κυβέρνηση έχει εκδηλώσει μετά πάθους ότι θέλει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Δεν μπορεί όμως το Βερολίνο να έχει μόνο απαιτήσεις και να μην κάνει υποχωρήσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει πλέον σημαντική στήριξη τόσο από την Κομισιόν - κάτι που θα φανεί και από την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα - όσο και από την ΕΚΤ η οποία επιθυμεί έναν καθαρό χάρτη για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που θα επιτρέψει την ελληνική οικονομία να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να ανακάμψει.
Σημαντικό επίσης στοιχείο των διαπραγματεύσεων είναι και ο παράγοντας των γεωπολιτικών ισορροπιών, που επιτάσσει την σταθερότητα στην περιοχή.
Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ρεαλιστικότερα πλεονάσματα από το 2018 θα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο κ. Παπαδημούλης αναφέροντας ότι μειώνονται στην Ευρώπη οι υποστηρικτές στην εμμονή Schaeuble για περισσότερη λιτότητα.
«Η εμμονή αυτή του Schaeuble δίνει λαβές σε ακροδεξιές φωνές και εμποδίζει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
Καλό είναι το Βερολίνο να διδαχθεί από την πολιτική ιστορία των τελευταίων 80 χρόνων» είπε ο κ.Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι προς αυτήν την κατεύθυνση απόρριψης των πολιτικών ακραίας λιτότητας εντάσσεται και η προ ημερών παρέμβαση της Κομισιόν, όπου υπογράμμισε ότι «δεν αρκεί μόνο η ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ για μια νέα τροχιά ανάπτυξης, αλλά και οι χώρες που έχουν δημοσιονομικό χώρο, όπως η Γερμανία, θα πρέπει να κάνουν επενδύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης