Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας: Εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας τα νησιά θα δέχονται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες

Μουζάλας: Εάν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας τα νησιά θα δέχονται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες
Αντιπαράθεση με το δήμαρχο Χίου και τη ΝΔ για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί
Την θέση ότι εάν καταρρεύσει η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, τότε τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δέχονται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες διατύπωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι η μεταφορά προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα δεν είναι δυνατή βάσει της συμφωνίας, καθώς όπως είπε, αυτή είναι η ερμηνεία που έχουν επιλέξει τόσο η Κομισιόν όσο και η Άγκυρα.
Ο κ.Μουζάλας υποστήριξε ότι πράγματι πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία που κάνει καλό στην Ελλάδα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, «θα είχαμε 100.000 με 150.000 μετανάστες και με κλειστά σύνορα».
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός είχε αντιπαράθεση τόσο με το δήμαρχο Χίου, Μ. Βουρνούς και με τον βουλευτή της ΝΔ, Χ. Αθανασίου ύστερα από την τοποθέτηση του, με την οποία επέρριψε ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στη Χίο
Ο κ.Μουζάλας κατηγόρησε το δήμο ότι αντιστέκεται στην κατασκευή νέου καταυλισμού στην περιοχή ΧΑΔΑ, παρά το γεγονός ότι είχε αρχικά συμφωνήσει σε αυτή τη λύση, ενώ κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία υποκινεί ενέργειες που εμποδίζουν τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης σε διάφορα νησιά για άτομα που έχουν επιδείξει παραβατική συμπεριφορά.
Υποστήριξε μάλιστα πως η στάση του Δήμου Χίου επηρεάστηκε από την οργή της τοπικής κοινωνίας, η οποία υποκινήθηκε από τη «συστηματική δουλειά» ακροδεξιών και ρατσιστικών στοιχείων.
Σε παρέμβαση του ο δήμαρχος Χίου διέψευσε τις καταγγελίες του υπουργού, τονίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει υπαναχωρήσει από οιαδήποτε συμφωνία, αλλά αντίθετα το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης