Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Δεν κρατάμε παθητική στάση απέναντι στον Erdogan

Παπαδημούλης: Δεν κρατάμε παθητική στάση απέναντι στον Erdogan
O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας νωρίτερα σήμερα (23/11/2016) ερώτηση στην Κομισιόν χαρακτηρίζει απαράδεκτες και πολεμοχαρείς τις δηλώσεις Erdogan
Πολεμοχαρείς χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τις νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου με τις οποίες αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Σε δηλώσεις του στον Real FM και απατώντας σε ερώτηση ακροατή γιατί η χώρα μας κρατά παθητική στάση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις του Ερντογάν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε: «Η Ελλάδα δεν κρατά παθητική στάση.
Σήμερα κατέθεσα ερώτηση στην Κομισιόν χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και πολεμοχαρείς τις δηλώσεις Erdogan και ζητώντας την αντίδραση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την προκλητική συνέχεια δηλώσεων».
Ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε λέγοντας: «Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι πυλώνας σταθερότητας, ισχύει εδώ και πάνω από 80 χρόνια και η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι παθητική στην αντίδρασή της, αλλά διεκδικεί να αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας σε μία περιοχή που είναι γεμάτη σύννεφα με βάση την αυστηρή τήρηση και τον σεβασμό από όλους των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου».
Στην ερώτηση που το πάει ο Erdogan και αν στόχος του είναι να απειλήσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν είναι τόσο ισχυρός όσο προβάλλει.
Αυτές του οι δηλώσεις εξυπηρετούν και εσωτερικές σκοπιμότητες αντιπαράθεσής του με τους Κεμαλικούς γιατί ο Κεμάλ υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης και κάνουν έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους ποιος είναι πιο πατριώτης.
Επειδή ζούμε σε μία στιγμή που αρκετά σύννεφα αβεβαιότητας υπάρχουν στη σκηνή και της γειτονιάς μας και την παγκόσμια, οι δηλώσεις Erdogan, ο πόλεμος στη Συρία, οι δηλώσεις Rama, η εκλογή Trump και επειδή εμείς είμαστε σε μία φάση που προσπαθούμε να βγούμε από μία μεγάλη κρίση χρειάζεται η μέγιστη δυνατή εθνική συνεννόηση και συστράτευση και εθνικό μέτωπο στην υπεράσπιση των αυτονόητων δικαίων μας. Ελάφρυνση του χρέους, σεβασμός του διεθνούς δικαίου, σταθερότητα με βάση τα σύνορα που υπάρχουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης