Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η πολεμοχαρής ρητορική του Erdogan δημιουργεί συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας

Παπαδημούλης: Η πολεμοχαρής ρητορική του Erdogan δημιουργεί συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας
Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλίες απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι «η επεκτακτική και πολεμοχαρής ρητορική του Τούρκου προέδρου, η αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, οι εμπρηστικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, δημιουργούν συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας» διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Ο κ.Παπαδημούλης κάλεσε την Κομισιόν να αναλάβει πρωτοβουλίες «απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα» σε ερώτηση που κατέθεσε με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Erdogan για τη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Με νέες του δηλώσεις στον τουρκικό Τύπο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης - για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα - τονίζοντας ότι είναι ένα «έγγραφο» του οποίου το περιεχόμενο μπορεί να τεθεί «υπό συζήτηση» και πως η Τουρκία θα διεκδικήσει «κάτι καλύτερο».
«Η επεκτατική και πολεμοχαρής ρητορική του Τούρκου προέδρου, η αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, οι εμπρηστικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, δημιουργούν συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας, τορπιλίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας για το προσφυγικό, όσο και του ελληνοτουρκικού διαλόγου και της ανάπτυξης αμοιβαία επωφελών σχέσεων» επισημαίνει ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης