Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Πολιτική συμφωνία η επιδίωξη της κυβέρνησης στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

Τζανακόπουλος: Πολιτική συμφωνία η επιδίωξη της κυβέρνησης στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου
«Δεν θεωρούμε ότι η Ελλάδα επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα είναι το «μαύρο πρόβατο» της ευρωζώνης. Πρέπει να ισχύουν όσα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Πολιτική συμφωνία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Αναλυτικότερα, «η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών, όπως στο ζήτημα των εργασιακών», τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Χίλτον και θα συνεχιστούν έως ότου επιτευχθεί πολιτική συμφωνία στα ζητήματα που υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερες ή μικρότερες αποστάσεις όπως τα εργασιακά, τα ενεργιακά και στο σκέλος των δημοσίων δαπανών», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε: 
«Υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει συμφωνία στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει, έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. 
Είναι όμως σαφές ότι αυτό απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές.
Η βούληση της ελληνικής πλευράς για να υπάρξει συμφωνία δεν συνεπάγεται και την λήψη νέων μέτρων λιτότητας, ούτε υποχωρήσεις αρχών όπως στο ζήτημα των εργασιακών», σημείωσε.
Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του ΣΕΒ, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως «ο ΣΕΒ έχει άλλη θέση το πρωί και άλλη το βράδυ. Όταν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις να τηρεί όσα έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους».
Για το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Έχουμε δηλώσει την προσπάθειά μας να επανέλθουν και θεωρούμε ότι έχουμε ισχυρά επιχειρήματα, και οικονομικά και νομικά. Εκτιμούμε ότι μια επαναφορά δεν θα οδηγήσει σε μείωση της ανταγωνιστικότητας αλλά σε βελτίωση».
«Δεν θεωρούμε ότι η Ελλάδα επειδή βρίσκεται σε πρόγραμμα είναι το «μαύρο πρόβατο» της ευρωζώνης. Πρέπει να ισχύουν όσα ισχύουν σε όλη την Ευρώπη», προσέθεσε.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις τροπή που πήραν οι χθεσινές συνομιλίες στη Γενεύη. «Δηλώνουμε τη σταθερή προσήλωση μας στις συνομιλίες, δίκαιη και βιώσιμη λύση βάσει των διεθνών συνθηκών και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα που θέλει τον Recep Tayyip Erdogan να θέτει εκ νέου θέμα Συνθήκης της Λωζάνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως πρόκειται για ανεπιβεβαίωτο δημοσίευμα και ως εκ τούτου δε μπορεί να το σχολιάσει, αλλά και ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι γνωστή.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης