Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η Κομισιόν να μην παρασύρεται από τους εκφοβισμούς του Schaeuble

Παπαδημούλης: Η Κομισιόν να μην παρασύρεται από τους εκφοβισμούς του Schaeuble
«Κύριε Dombrovskis, το δόγμα λιτότητα-λιτότητα σκοτώνει την ανάπτυξη, τροφοδοτεί την ανεργία και ενισχύει την ακροδεξιά»
Η Κομισιόν δεν πρέπει να παρασύρεται από τους εκφοβισμούς του Wolfgang Schaeuble, διαμήνυσε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «η τυφλή μονομερής λιτότητα, το δόγμα Schaeuble, δεν φέρνει ανάπτυξη».
«Αποσυνθέτει την Ευρώπη, οξύνοντας τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και τροφοδοτεί τους λαϊκιστές της άκρας δεξιάς.
Η Κομισιόν πρέπει να προχωρήσει με πιο τολμηρά βήματα για μία αναστροφή υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη.
Ιδιαίτερα με ενίσχυση των επενδύσεων και της ζήτησης από τις χώρες της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία, που έχουν μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα», συμπλήρωσε.
Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Valdis Dombrovskis, δήλωσε:
«Κύριε Dombrovskis, το δόγμα λιτότητα-λιτότητα σκοτώνει την ανάπτυξη, τροφοδοτεί την ανεργία και ενισχύει την ακροδεξιά για διάλυση της Ευρώπης και για μία τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση.
Έχετε ιστορικό καθήκον και ευθύνη να τα αποτρέψετε και την έχουμε και εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο.
Γι' αυτό, σταματήστε να αφήνετε τον εαυτό σας εκτεθειμένο ως Κομισιόν στο bullying του κ.Schaeuble, που θέλει να αντικαταστήσει την Κομισιόν στο θεσμικό της ρόλο με αυτοματοποιημένους μηχανισμούς και τεχνοκράτες.
Περιμένουμε σθεναρές απαντήσεις κατά αυτών των εκφοβισμών».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης