Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Σε οριακό σημείο η διαπραγμάτευση – Το πιο κρίσιμο το θέμα των εργασιακών

Μαντάς: Σε οριακό σημείο η διαπραγμάτευση – Το πιο κρίσιμο το θέμα των εργασιακών
Σαφής η διάθεση της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης είναι σε οριακό σημείο διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Μαντάς.
«Το μπρα ντε φερ στη διαπραγμάτευση θα συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή.
Όμως δεν υπάρχει, και το λέω με πλήρη συναίσθηση και της διεθνούς κατάστασης που μάλλον εξελίσσεται σε σκοτεινή τροχιά, άλλο χρονικό σημείο όπου να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα συμβιβασμό με θετικό πρόσημο» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Μαντάς.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως είναι σαφής η διάθεση της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι έκλεισε χθες το βράδυ το θέμα της Παιδείας.
«Το θέμα των εργασιακών σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο είναι το πιο κρίσιμο» είπε ο κ.Μαντάς.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης εξέφρασε ότι δεν τον ανησυχεί καθόλου η πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς όπως είπε «πάντα υπάρχουν κόκκινες γραμμές σκίζει τα πουκαμισά του ο κ. Τσίπρας και τελικά τα περνάει όλα».
«Θα έχουμε μια προεξοφλημένη νίκη.
Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, σύμφωνα με το σχεδιασμό Τσίπρα, έως το τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και θα επιχειρήσουμε έξοδο στις αγορές, δηλαδή θα έχουμε φτάσει μετά τρία χρόνια στο 2014 σε αυτά που είχαμε πετύχει εμείς οι νεοφιλελεύθεροι» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν λέει όχι σε όλα, όπως έπραξε για παράδειγμα στο Ελληνικό.
Ωστόσο, στα εργασιακά, χρειάζεται μια μεγάλη εθνική κοινωνική συμφωνία, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε εργαζόμενους χωρίς επιχειρήσεις αλλά και εργαζόμενους στα κεραμίδια είπε ο κ.Χατζηδάκης.
«Πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, πχ. πρέπει να καταργηθούν τα προνόμια των συνδικαλιστών, αλλά στον υποκατώτατο μισθό είμαστε αντίθετοι» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης