Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρότι θα το ευχόμουν

Βαρβιτσιώτης (ΝΔ): Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρότι θα το ευχόμουν
Tο χρέος «δεν είναι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας μας», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ, Μ.Βαρβιτσιώτης
«Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρά το ότι θα το ευχόμουν» τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Όπως σημειώνει, «σε εκλογές θα μπορούσε να μας οδηγήσει η απώλεια κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή απρόβλεπτα γεγονότα και εξελίξεις τις οποίες απεύχομαι.
Δεν βλέπω σήμερα το κυβερνητικό σχήμα ή την κυβερνητική πλειοψηφία μέσα στη βουλή να κινδυνεύει.
Αντιθέτως βλέπω ότι γίνεται μία διαρκής μετάλλαξη όλων των προσώπων που απαρτίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της καρέκλας.
Πολύ εύκολα εγκαταλείπουν τις πάγιες θέσεις τους, ψηφίζουν και λένε τα αντίθετα, μόνο και μόνο για να διατηρήσουν την καρέκλα.
Δεν βλέπω κοντά εκλογές παρά το ότι θα το ευχόμουν».
Για το ζήτημα του χρέους εκτιμά ότι «δεν είμαστε κοντά σε μία ρύθμισή του έως το Δεκέμβριο», υποστηρίζει ότι το χρέος «δεν είναι το βασικό πρόβλημα της οικονομίας μας», ενώ για το ενδεχόμενο να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευση για τη ρύθμισή του δηλώνει ότι «είμαστε πολύ μακριά από κάτι τέτοιο».
Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «έχουμε το περιθώριο, έως το τέλος του 2018 που πληρώνουμε χαμηλό επιτόκιο και δεν έχουμε υποχρέωση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε.
Έτσι και αλλιώς οποιαδήποτε ρύθμιση και να γίνει θα αφορά μετά την 1-1-2019.
'Αρα δεν νομίζω ότι είναι κάτι το επείγον να λυθεί τώρα.
Μόνο για πολιτικά οφέλη θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να το κάνει».
Ακόμη, εκφράζει τη διαφωνία του «με τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί το προσφυγικό η κυβέρνηση έως σήμερα», συμπληρώνοντας πως «έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα».
Κατά τον ίδιο,  «έχουν εγκλωβιστεί περίπου 70 χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας και δεν έχουμε καταφέρει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς της απονομής ασύλου και δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των κέντρων φιλοξενίας και κράτησης».
«Δυστυχώς ακόμη δεν έχουν φτιαχτεί τα κλειστά κέντρα κράτησης τα οποία είχαν συναποφασιστεί στη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών, εδώ και περίπου ένα χρόνο, και η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει αυτή τη δέσμευσή της» σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.
«Νομίζω ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτραχύνει η κατάσταση, ιδιαίτερα μετά τη στάση που επιδεικνύει η Τουρκία.
Αυτό θα πρέπει να μας κινητοποιήσει.
 Δεν μπορεί αν συνεχιστεί το κυβερνητικό αλαλούμ για το ποιος έχει την ευθύνη της διαχείρισής του, το οποίο συνεχίζεται παρά τη σύσταση του αυτόνομου υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και βέβαια η Ευρώπη οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παραμείνει σε ημίμετρα σε αυτή την υπόθεση.
 Απλώς να παρακολουθεί με απάθεια την Ελλάδα να μετατρέπεται σιγά -σιγά μέρα με τη μέρα σε ένα ατελείωτο hot spot», υπογραμμίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης