Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών - Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη 2η αξιολόγηση

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών - Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη 2η αξιολόγηση
Στο προσεχές Eurogroup «θα πρέπει να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί και να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος
Την πεποίθηση του ότι η κυβέρνηση «θα περάσει τη δύσκολη φάση της δεύτερης αξιολόγησης χωρίς υποχωρήσεις αρχών» και δεν θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής υπογράμμισε πως «σήμερα βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου.
Η βασική μας στοχοθεσία αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) μέχρι το τέλος Νοεμβρίου και να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου».
Όπως διαβεβαιώσε «υπάρχουν οι δυνατότητες, οι προϋποθέσεις αλλά και η βούληση να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στην ώρα της». Τονίζει ακόμη, ότι οι περισσότεροι εκ των θεσμών βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση, συμπληρώνοντας πάντως ότι «πρέπει και το ΔΝΤ να πάρει επιτέλους σαφείς αποφάσεις σε ό,τι αφορά τη θέση του στο ελληνικό πρόγραμμα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτιμά οτι στο προσεχές Eurogroup «θα πρέπει να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί και να ληφθούν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, κάτι που έχει αποδεχθεί με δημόσιες δηλώσεις του και ο ίδιος ο Schaeuble» και σημειώνει ότι «επιπλέον, στόχος είναι η συγκεκριμενοποίηση των μακροπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων ώστε πολύ σύντομα να ληφθούν οι αναγκαίες σχετικές αποφάσεις, περιλαμβανομένης και της μείωσης των στόχων για τα πλεονάσματα από το 2019 και μετά».
Επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης ο κ Τζανακόπουλος τόνισε πως «η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι θετικές ειδήσεις για το χρέος θα σημάνουν την οριστική κατάρρευση του σεναρίου της "αριστερής παρένθεσης του σχεδίου του κ. Μητσοτάκη».
Αναφερόμενος στην επίσκεψη Obama, υποστηρίζει ότι «ο Αμερικανός πρόεδρος στήριξε με σαφήνεια τη θέση της κυβέρνησης ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ελάφρυνση, ώστε να δημιουργηθεί ένας καθαρός διάδρομος δεκαετίας για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης