Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί πολιτικά και στρατηγικά – Είναι μια ανίκανη κυβέρνηση

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί πολιτικά και στρατηγικά – Είναι μια ανίκανη κυβέρνηση
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξελίσσεται σε κυβέρνηση ΑΝΕΛ/ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ηττηθεί πολιτικά και στρατηγικά.
Όχι μόνο είπε ψέματα για να έρθει στην εξουσία αλλά πλέον αποτελεί μια ανίκανη, αναποτελεσματική κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαπραγματευτεί υπέρ των εθνικών συμφερόντων», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά, μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» στην ΕΡΤ1.
«Τυχοδιωκτική κυβέρνηση που για να καλύψει τα αδιέξοδά της, χρησιμοποιεί και καθεστωτικές λογικές», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά, η οποία σημείωσε πως «ιδεολογικά μας συνδέουν πολλά με τον κόσμο της Αριστεράς, με τους αγώνες του και τις αρχές του.
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι απομακρυσμένη πια από τη βάση.
Από την άλλη μεριά, η ΝΔ είναι η γνωστή Δεξιά στον τόπο.
Δεν έχει αλλάξει σε τίποτα, δεν έχει κάνει αυτοκριτική για τίποτα.
Ούτε μια λέξη για τις ευθύνες της διακυβέρνησης 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα στην κρίση και τα μνημόνια.
Είναι ο ιστορικός και διαχρονικός αντίπαλος της Παράταξής μας».
Κατά την ίδια, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξελίσσεται σε κυβέρνηση ΑΝΕΛ/ΣΥΡΙΖΑ».
Η ίδια τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μια νέα συζήτηση για το χρέος βάζοντας «τελεία» σε ό,τι προσπάθεια είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια.
Άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης από την Κυβέρνηση.
Έρχονται και μας παρουσιάζουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα της συμφωνίας της άνοιξης του 2016 ως νέα συμφωνία, ως νέα ρύθμιση για το χρέος"
Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «η  Κυβέρνηση συζητά για αλλαγή στα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018», αλλά και πως «το θέμα είναι πόσο ισχυρή είναι αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί.
Και εδώ έρχεται η σημασία της εθνικής συνεννόησης.
Βρισκόμαστε σε ύφεση, η φτώχεια μαζικοποιείται, η μεσαία τάξη γονατίζει από τους φόρους και το ιδιωτικό χρέος είναι θηλιά για κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Εμείς έχουμε στηρίξει εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα μας και έχουμε πετύχει ελάφρυνση του χρέους.
Να σηκώσουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές το ανάστημά τους, να βάλουν τέλος στις πολιτικές λιτότητας, να φτιάξουν μια νέα ριζοσπαστική ατζέντα για την Ευρώπη».
Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως «μετά από τόσο χρόνια, τόσες περιπέτειες και τόσα βάρη που έχουν σηκώσει οι Έλληνες πολίτες, είναι αδύνατο να μην έχουμε αντιληφθεί ότι αυτό που χρειάζεται είναι εθνική συνεννόηση, ισχυρή κυβέρνηση με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».
Κατά την ίδια, «είναι φανερό πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης, του διχασμού και της πόλωσης
Αυτό εξυπηρετεί τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.
Δείχνουν πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα από όσα έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια.
Πιστοί στην λογική του «φύγε εσύ – να έρθω εγώ», μια λογική που δεν έχει δώσει λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού και της νέας γενιάς».
Όσο το δεύτερο κόμμα, όπως είπε, «μένει απ’ έξω πετροβολώντας και δηλητηριάζοντας τις προσπάθειες – αυτό που πρώτη έκανε η ΝΔ το 2010 ανοίγοντας τον δρόμο μνημόνιο/ αντιμνημόνιο και μαζί περπάτησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο αυτό – η χώρα δεν σηκώνει κεφάλι».
Ακόμη, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ανέφερε πως «πρόκειται για κατασκευασμένα δημοσιεύματα σε βάρος της Παράταξής μας, αν όχι για αστειότητες.
Επιστρέφουμε με μια σταθερή γραμμή που λέει: Αυτόνομη Πορεία, Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η σταθερή μας απόφαση ενοχλεί πολλούς».
Η κ. Γεννηματά σημείωσε χαρακτηριστικά «δεχόμαστε επιθέσεις με δημοσιεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια.
Πέρα από αυτά που αφορούν τον καθένα προσωπικά - ο κ. Λαλιώτης το διέψευσε άλλωστε - αυτό που με εξόργισε το προηγούμενο διάστημα ήταν η προσπάθεια να φανεί ότι η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στηρίζεται σε μια «πολιτική συναλλαγή».
Είναι πέρα από τις αρχές μου, πέρα από τις αξίες μου, πέρα από τον τρόπο που πολιτεύομαι εδώ και 16 χρόνια.
Όσο κι αν μας πιέζουν, όσο κι αν μας χτυπούν θα μείνουμε σταθεροί σε αυτή τη συλλογική μας απόφαση.
Μαζί περπάτησαν στον δρόμο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» μαζί συνεχίζουν στην πόλωση και τον διχασμό».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «προχωράμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όποιος το αποδέχεται είναι καλοδεχούμενος, όποιος έχει άλλες βλέψεις ας ακολουθήσει τη διαδρομή του», αλλά και πως «αν ο κ. Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ αποδέχονται το πλαίσιο το οποίο έχουμε θέσει, έχουν προσκληθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη».
Περαιτέρω, για την επίσκεψη Obama, αφού σημείωσε πως είναι σημαντικό ότι  επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για το χρέος και το προσφυγικό, η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι «το θέμα είναι βρούμε ευήκοα ώτα στις ευρωπαϊκές ηγεσίες.
Σημαντικό όμως είναι να μην περιμένουμε σωτήρες αλλά να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε μια εθνική γραμμή για να αξιοποιήσουμε και τη στήριξη του διεθνούς παράγοντα».
Τέλος, ανέφερε  ότι χρειάστηκε να περάσουν 6 χρόνια από τον θάνατο του Γιώργου Γεννηματά για να ενεργοποιηθεί στην πρώτη γραμμή, «γιατί στην πολιτική είμαι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου».
«Πέρα από την λατρεία που μπορεί να έχει κανείς για τον πατέρα του, σεβόμουν και σέβομαι τη στάση ζωής του.
Αυτό ήταν που με έκανε να αλλάξω γνώμη.
Αν βρισκόταν σήμερα μαζί μας, θα αγωνιζόταν να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Δεν εγκατέλειπε τη μάχη ακόμη και όταν ήταν αυτή δύσκολη.
Αυτό κρατώ πάντα, δεν καταθέτω τα όπλα. Έχω μάθει να αγωνίζομαι και γι αυτό μπήκα τότε στη μάχη της Υπερνομαρχίας, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν 12 μονάδες πίσω.
Και τη δεύτερη φορά πήραμε την Υπερνομαρχία από την πρώτη Κυριακή.
Να δίνεις μάχες, να αφήνεις στίγμα – χωρίς μεγάλο θόρυβο, να βλέπεις τους ανθρώπους να βιώνουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας που έκανες.
Αυτό έχει σημασία», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης