Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μανιάτης: Η χώρα χρειάζεται να επανακαθορίσει νέες πολιτικές ισορροπίες μέσω εκλογών

Μανιάτης: Η χώρα χρειάζεται να επανακαθορίσει νέες πολιτικές ισορροπίες μέσω εκλογών
Τι ανέφερε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Γ. Μανιάτης
«Η χώρα χρειάζεται ισχυρή διακομματική κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί το σημερινό αδιέξοδο.
Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ μόνοι τους μπορούν», τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Γ. Μανιάτης.
Όπως αναφέρει, «η χώρα χρειάζεται να επανακαθορίσει νέες πολιτικές ισορροπίες μέσω εκλογών».
Μιλώντας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Γιάννης Μανιάτης υποστηρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να συνεχιστεί ο πολιτικός της βίος.
Η μόνη εσωκομματική «σκληρή κόντρα» που ο ίδιος βλέπει αυτή την εποχή, όπως σημειώνει, « είναι μεταξύ του κ. Φίλη και του κ. Τσίπρα ή μεταξύ του κ. Σκουρλέτη και της κυβέρνησης».
«Η δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι το δικαίωμα στην πολυφωνία, τις διαφωνίες και τελικά τις συγκλίσεις μας.
Δεν θα βρείτε σε εμάς πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ, ενός μονολιθικού κόμματος που ο αρχηγός του κ. Τσίπρας δεν δίστασε στο πρόσφατο Συνέδριο να εγκαλέσει τους συντρόφους του γιατί ψήφισαν ενάντια σ΄ αυτό που πρότεινε ο ίδιος, και να τους βάλει να ξαναψηφίσουν», υπογραμμίζει ο κ. Μανιάτης.
Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επιδιώκει τη συναίνεση, ο κ. Μανιάτης απαντά πως «είμαστε η παράταξη που ποτέ δεν δίχασε την κοινωνία, ούτε με δεξιές λογικές εθνικοφροσύνης, ούτε με αριστερολαϊκιστικές τακτικές κοινωνικού αυτοματισμού.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία βγήκαν από τα μνημόνια γιατί διαμόρφωσαν εθνική γραμμή συνεννόησης.
Κανένας δεν κατηγόρησε τον άλλον για «ουρά» κανενός.
Όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ρίχνουν νερό στον μύλο της στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης, τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στη χώρα και τόσο μεγεθύνουν τα αδιέξοδα».
Ακόμη, τονίζει πως «η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει την προτροπή του B. Obama για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την ελάφρυνση του χρέους», ενώ χαρακτηρίζει «άστοχη» τη δήλωση Σόιμπλε ότι «όποιος μιλά για ελάφρυνση του χρέους κάνει κακό στην Ελλάδα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο κ. Σόιμπλε υπενθύμισε «αυτό που υπέγραψε ο πρωθυπουργός για ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018».
Για τον φόβο ανόδου λαϊκιστικών φωνών στην Ευρώπη, ο κ.Μανιάτης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο χορός της ανόδου των λαϊκιστικών φωνών στην Ευρώπη ενισχύθηκε με την εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ».
 Κάνοντας αναφορά στη δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι η κυβέρνηση εργάζεται πιο εποικοδομητικά από ό,τι οι προηγούμενης, αναφέρει πως «αν αυτή η δήλωση αφορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα τους αποκαλούσαν "γερμανοτσολιάδες"  και "πουλημένους"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης