Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυπριακό και προσφυγικό στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ Τσίπρα και Erdogan

Κυπριακό και προσφυγικό στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ Τσίπρα και Erdogan
«Στηρίζουμε σταθερά την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό»
Τα «καυτά» θέματα του προσφυγικού βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν πριν λίγα λεπτά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος Πρόεδρος, Tayyip Erdogan.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντάλλαξε απόψεις για το ζήτημα του Κυπριακού, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση.
«Στηρίζουμε σταθερά την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, επί τη βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.
Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν νεότερη επικοινωνία όταν και όποτε χρειαστεί.
Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν για μία ακόμα φορά ξεκάθαρος απέναντι στο συνομιλητή του πως η ευρω-τουρκική συμφωνία πρέπει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα, με τον κ. Τσίπρα να αναφέρει στον Tayyip Erdogan πως στηρίζει οπουδήποτε αίτημα της Τουρκίας που απορρέει από τη συμφωνία όπως π.χ. η χρηματοδότηση.
Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή ξεκαθάριζε πως δε συζητήθηκε κανέναν άλλο ζήτημα ή άλλο αίτημα της Τουρκίας, όπως π.χ. η βίζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης