Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η λύση για το κυπριακό να είναι δίκαιη και βιώσιμη

Τζανακόπουλος: Η λύση για το κυπριακό να είναι δίκαιη και βιώσιμη
O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε δηλώσεις στο κυπριακό ΡΙΚ
«Η θέση της Ελλάδας για το Κυπριακό παραμένει σταθερή».
Αυτό επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του στο κυπριακό ΡΙΚ, ενώ επανέλαβε ότι το αίτημα «για κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων καθώς και για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι την Τετάρτη (16/11/2016) έγινε μια εξαιρετικά καλή συνάντηση μεταξύ του κ. Αναστασιάδη, και του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας «τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην προσπάθεια για τη δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του κυπριακού προβλήματος».
«Γνωρίζετε ότι οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία αφορούσαν κατά κύριο λόγο το εδαφικό και το περιουσιακό.
Έγινε μια αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους του κ. Αναστασιάδη για την πρόοδο των διαβουλεύσεων και οι δυο ηγέτες συζήτησαν για τα επόμενα βήματα» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Barack Obama στην Αθήνα και τις συζητήσεις για το Κυπριακό, o κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «το σημαντικό που κρατάμε από την επίσκεψη είναι ότι δεν ασκήθηκαν πιέσεις για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα σε ό,τι αφορά στην πρόοδο των συζητήσεων.
Αυτό το αξιολογούμε ως εξαιρετικά θετικό.
Και με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις όλων των πλευρών, έτσι ώστε να καταλήξουμε σε μια πολυμερή διάσκεψη, για την οποία ωστόσο, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης