Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Ο Obama κρατάει ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα - Οι συζητήσεις με τους Θεσμούς για το εργασιακό

Bloomberg: Ο Obama κρατάει ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα - Οι συζητήσεις με τους Θεσμούς για το εργασιακό
Το Bloomberg σχολιάζει ότι η τελευταία που Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε την Ελλάδα όταν η οικονομία άνθιζε
Η τελευταία φορά που Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε την Ελλάδα, ήταν το 1999.
Τότε η ελληνική οικονομία άνθιζε, η Αθήνα είχε αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και η χώρα ετοιμαζόταν να μπει στο ευρώ, σχολιάζει το Bloomberg, με αφορμή την επίσκεψη του Barack Obama στην Αθήνα, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Obama κρατάει ζωντανή την ελπίδα για την Ελλάδα».
Σχετικά με τη σημερινή (16/11/2016) ομιλία του Αμερικανού προέδρου, στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι «τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν αναπόφευκτα στην υποβαθμισμένη Ελλάδα.
Το ταξίδι της χώρας στο χείλος της χρεοκοπίας, συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλον τον κόσμο, ήταν ένα από τα διεθνή γεγονότα που συντελέστηκαν κατά την 8ετή θητεία του Obama στην εξουσία».

«Σπασμένες» υποσχέσεις

Σύμφωνα με το Bloomberg, «η ελεύθερη πτώση της Ελλάδας γκρέμισε την παλαιά πολιτική τάξη και προώθησε πέρυσι τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, με τον ίδιο να υπόσχεται στον ελληνικό λαό ότι θα αποκηρύξει το χρέος της χώρας και την δημοσιονομική λιτότητα που επιβλήθηκε από τους Ευρωπαίους πιστωτές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μετά κι αυτός αναγκάστηκε να συνθηκολογήσει, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν όταν γίνονταν σήμερα εκλογές ο Τσίπρας θα έχανε».



Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ επέστρεψαν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση για να έχει κάποια ελπίδα για βραχυπρόθεσμα μέτρα όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους.
«Η συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας σε μια χώρα με ανεργία στο 23%, παραμένει ένα εμπόδιο» επισημαίνεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης