Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Βαρύνουσα η σημασία της επίσκεψης Obama – Υπάρχει κινητικότητα στην ΕΕ

Μαντάς: Βαρύνουσα η σημασία της επίσκεψης Obama – Υπάρχει κινητικότητα στην ΕΕ
Θα δούμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Barack Obama είναι βαρύνουσας σημασίας σε πολλά ζητήματα διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς, ο οποίος εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις.
«Η σημασία της επίσκεψης Obama είναι βαρύνουσα σε πολλά ζητήματα, όπως του προσφυγικού αλλά σε πιο ειδικό επίπεδο στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να βγούμε αυτή τη μέγγενη της λιτότητας μέσα από μέτρα απογείωσης του χρέους» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο Χρ. Μαντάς.
«Η ΕΕ βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού ως οντότητα γιατί οι φυγόκεντρες δυνάμεις και όλα όσα φέρνουν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον αλλά όλα αυτά έχουν αιτίες και μια από αυτές είναι η φτωχοποίηση της κοινωνίας.
Νομίζω ότι θα δούμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις τις επόμενες μέρες διαβάζει κανείς την κίνηση Renzi, υπάρχει μια κινητικότητα που ακόμα και δυνάμεις προσηλωμένες σε νεοφιλελεύθερα δόγματα τις προβληματίζει.
Εμείς πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας την μεγάλη εικόνα για αυτό είπε είναι παράθυρο ευκαιρίας η επίσκεψη Ομπάμα, η οποία μπορεί να συμβάλει σε μετακινήσεις τέτοιες που να μπορούν να δώσουν χώρο για άλλες κινήσεις» είπε ο κ.Μαντάς.
Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, ο κ.Μαντάς τόνισε πως είναι μίζερες όσες προσεγγίσεις μειώνουν τη σημασία της καθώς γνωρίζουμε ότι σε επίπεδο θεσμών τα πράγματα δύσκολα αλλάζουν στις μεγάλες δυνάμεις.
«Πράγματι όμως υπάρχουν ανησυχίες για τον Trump και την εξωτερική πολική που θα ακολουθήσει.
Υπάρχει ανησυχία δεν υπάρχει πολίτης στον δημοκρατικό χώρο που να μην ανησυχεί» είπε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης