Τελευταία Νέα
Πολιτική

Guardian: Η ατζέντα της επίσκεψης Obama στην Αθήνα μετά το σοκ που προκάλεσε η νίκη του Trump

Guardian: Η ατζέντα της επίσκεψης Obama στην Αθήνα μετά το σοκ που προκάλεσε η νίκη του Trump
Τις επαφές του Obama στην Αθήνα στον απόηχο της νίκης του Donald Trump σχολιάζει ο Guardian
Το ζήτημα του ελληνικού χρέους, που έχει πνίξει την οικονομία, αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει στην Αθήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δηλώσεις του Έλληνα κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος επεσήμανε «είναι μια συμβολική και σπάνια επίσκεψη που αναγνωρίζει τις ελληνικές προσπάθειες για τη διαχείριση του χρέους και τη σταθεροποίηση της χώρας».
Επίσης, ο Guardian αναφέρεται και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σύμφωνα με τον οποίο η εκλογή του Trump θα μπορούσε να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας έναντι των πιστωτών της.
«Ζούμε σε έναν αβέβαιο κόσμο κι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα.
Επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα τους μεταξύ τους» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος στη γερμανική εφημερίδα ΤΑΖ.
«Έχοντας υποβληθεί σε σκληρά μέτρα λιτότητας, η Ελλάδα προσπαθεί να βρει υπό την ύφεση παρά την πρόσφατη ανάκαμψη των οικονομικών της.
Παράλληλα, ο Guardian αναφέρεται και στη συνέντευξη του Obama στην κυριακάτικη Καθημερινή (13/11/2016).
«Προκειμένου οι μεταρρυθμίσεις να είναι βιώσιμες, οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο ίδιος υποσχέθηκε να συνεχίσει να προτρέπει τους πιστωτές της Ελλάδας «να λάβουν τα αναγκαία μέτρα, κυρίως όσον αφορά στην ελάφρυνση του χρέους, έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη».
Επίσης, ο Obama αναφέρθηκε και στη γενναία στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έχουν φτάσει στη χώρα.
Τέλος, ο Guardian αναφέρεται και στις διαδηλώσεις που έχουν διοργανώσει «ακρο-αριστερές ομάδες και αναρχικοί» κατά τη διάρκεια της παραμονής του Obama στην ελληνική πρωτεύουσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης