Τελευταία Νέα
Πολιτική

USA Today: Η επίσκεψη Obama στην Αθήνα δεν ενθουσιάζει τους Έλληνες που είναι βυθισμένοι στην οικονομική κρίση

USA Today: Η επίσκεψη Obama στην Αθήνα δεν ενθουσιάζει τους Έλληνες που είναι βυθισμένοι στην οικονομική κρίση
Ο Trump επισκιάζει το τελευταίο ταξίδι του προέδρου Obama στην Ευρώπη, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα
Στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Barack Obama αναφέρεται δημοσίευμα της USA Today με τίτλο «η επίσκεψη Obama δεν ενθουσιάζει πολλούς Έλληνες που είναι βυθισμένοι στην οικονομική κρίση».
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, έχοντας οχτώ χρόνια οικονομικής κρίσης, πολλοί Έλληνες δεν πιστεύουν πολύ στο μήνυμα ελπίδας του Αμερικανού προέδρου.
Παρ' όλα αυτά, όμως, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η διήμερη επίσκεψη του Obama στην Αθήνα είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου οι πιστωτές της Ελλάδας να πειστούν για να καταλήξουν σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις οποίες «η δημοτικότητα του Αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει βυθιστεί καθώς αθέτησε τις προεκλογικές του υποσχέσεις αυξάνοντας τους φόρους και μειώνοντας τις δαπάνες», ενώ οι κινήσεις του για την αναζωογόνηση της οικονομίας δεν έχουν επιφέρει πολλές αλλαγές.
«Περισσότερο από το ένα τέταρτο των Ελλήνων έχουν χάσει τη δουλειά τους, ενώ το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας.
Πολλοί μορφωμένοι νέοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, ενισχύοντας τις ανησυχίες σχετικά με μια φυγή των μεγάλων μυαλών.
Και η χώρα έχει κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο της ανεργίας και της έλλειψης κρατικών και καταναλωτικών δαπανών για να αντιστραφεί η κατάσταση» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης