Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέα κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ

Νέα κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ
«Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δυο χρόνια μετά, είναι πολύ χειρότερη»
Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τα στοιχεία για το ελληνικό ΑΕΠ που είδαν σήμερα 14 Νοεμβρίου το φως της δημοσιότητας.
Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ρυθμό 0,5% το γ' 3μηνο του 2016 σε τριμηνιαία βάση, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση (flash estimate) της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, με τα στοιχεία να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε ετήσια βάση το ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% στο γ' 3μηνο.
Η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα προηγούμενα τρίμηνα.
Ειδικότερα με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ β' 3μηνο διαμορφώθηκε στο +0,3% σε τριμηνιαία βάση και στο -0,6% σε ετήσια.

Τζανακόπουλος: Η ελληνική οικονομία γύρισε ήδη πρόσημο - Ξεπεράστηκαν ακόμα και οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις

«Η ελληνική οικονομία δεν έχει γνωρίσει αντίστοιχο ρυθμό μεγέθυνσης από το πρώτο 3μηνο του 2008».
Αυτό επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το ελληνικό ΑΕΠ.
«Τα στοιχεία που καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ στην έκθεση των Τριμηνιαίων Εθνικών Λογαριασμών, αποτυπώνουν την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Το ΑΕΠ καταγράφει μεγέθυνση 1,5% για το γ’ 3μηνο του 2016 έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2015 και 0,5% έναντι του β’ 3μήνου του 2016» αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίδοση αυτή υπερβαίνει ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις και επιβεβαιώνει την σταθερή στροφή της ελληνικής οικονομίας, ήδη από σήμερα, προς την ανάπτυξη.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική αυτή η αναπτυξιακή τροχιά, για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και την ένταξη της χώρας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ» κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΝΔ: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, αλλά τα στοιχεία για το ΑΕΠ οφείλονται στο καταστροφικό γ' 3μηνο 2015

Στο «καταστροφικό» γ' 3μηνο του προηγούμενου έτους αποδίδει τα θετικά στοιχεία για το ελληνικό Α.Ε.Π. η Νέα Δημοκρατία, κατακρίνοντας παράλληλα τους «πανηγυρισμούς» της κυβέρνησης.
«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του Α.Ε.Π. του γ’ 3μήνου του 2016.
Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ 3μηνο ήταν καταστροφικό.
Θυμίζουμε ότι πέρυσι η κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δις ευρώ.
Επομένως, τα στοιχεία για αύξηση του Α.Ε.Π. το γ' τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς», αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Όσο για το “αποτύπωμα” της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο», καταλήγει η Ν.Δ.

Μαξίμου: Η ΝΔ επενδύει στην καταστροφή – Ας συμβιβαστεί με την πραγματικότητα

Ολομέτωπη επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τα στοιχεία τιυ ελληνικού ΑΕΠ.
«Όσο η οικονομία ανακάμπτει ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, τόσο καταρρέει το σχέδιο της Ν.Δ. που επενδύει στην καταστροφή», απαντά στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη η κυβέρνηση, σχολιάζοντας:
«Καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα».

ΝΔ: Όλοι γνωρίζουν ότι η κατάσταση με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δυο χρόνια μετά, είναι πολύ χειρότερη

Ανταπαντώντας στην κυβέρνηση, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η κατάσταση με την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δυο χρόνια μετά, είναι πολύ χειρότερη.
Οι μόνοι που δεν κατανοούν αυτήν την πραγματικότητα, γιατί δεν θέλουν να την κατανοήσουν, είναι ο πρωθυπουργός και η παρέα του Μαξίμου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης