Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαντάς: Η επίσκεψη Obama θα επηρεάσει χρέος, προσφυγικό – Δεν χωρούν μικροπολιτικές προσεγγίσεις

Μαντάς: Η επίσκεψη Obama θα επηρεάσει χρέος, προσφυγικό – Δεν χωρούν μικροπολιτικές προσεγγίσεις
Συμφέρει όλες τις πλευρές να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα και να υπάρξει διευθέτηση του χρέους είπε ο κ.Μαντάς
Την εκτίμηση ότι η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama θα επηρεάσει την κατεύθυνση που θα πάρουν τα πράγματα στο προσφυγικό και στο ζήτημα του χρέους διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντάς.
«Δεδομένων των συνθηκών συνολικά και όχι μόνο του αποτελέσματος των εκλογών στις ΗΠΑ, αλλά και του ρόλου που παίζει η πολιτική των ΗΠΑ στον κόσμο, νομίζω ότι παραμένει μια υψηλού επιπέδου στιγμή η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου.
Είναι κρίσιμη η σημασία γιατί έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή.
Ο επόμενος σταθμός είναι η Γερμανία και έχει και αυτό τη σημασία του» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Μαντάς, τονίζοντας ότι «πρέπει να πάρουμε ότι το δυνατόν περισσότερο ως χώρα από αυτή την επίσκεψη και δεν χωρούν μικροπολιτικές προσεγγίσεις».
«Είναι πολύ δύσκολο και για την Ε.Ε. και για το Βερολίνο και για τις ΗΠΑ να ξανανοίξει μια μεγάλη δυσκολία στο θέμα της Ελλάδας και λόγω της γεωπολιτικής της σημασίας.
Υπάρχει μια θέληση να κλείσει αυτό το ζήτημα.
Και το ΔΝΤ προοιώνισε έναν συμβιβασμό με τη συμμετοχή του το 2018/19
Συμφέρει όλες τις πλευρές να κλείσει η αξιολόγηση γρήγορα και να υπάρξει μια διευθέτηση του χρέους.
Να αποφασιστούν τώρα τα βραχυπροθέσμα μέτρα αλλά και το τι θα κάνουμε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, να υπάρχει ένας οδικός χάρτης.
Μπορεί να μοιάζει ότι είναι μια επανάληψη του 2014 αλλά είμαστε πολύ μακριά από αυτή τη περίοδο.
Είναι πολύ πιο συγκεκριμένη η δυνατότητα να μπορέσουμε να φύγουμε οριστικά από αυτή τη μέγγενη των μνημονίων κρατώντας ταυτόχρονα την κοινωνία όρθια» τόνισε ο κ.Μαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης