Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η αυτονομία της δημοκρατικής παράταξης διασφαλίζεται με καθαρό προγραμματικό λόγο

Βενιζέλος: Η αυτονομία της δημοκρατικής παράταξης διασφαλίζεται με καθαρό προγραμματικό λόγο
Ο Ευ. Βενιζέλος μίλησε στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών
«Η αυτονομία της δημοκρατικής παράταξης διασφαλίζεται με αυτόν τον καθαρό προγραμματικό λόγο», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Κινήσεων Πολιτών.
Όπως είπε, διασφαλίζεται «με την καθαρή στρατηγική.
Και όχι με "ίσες αποστάσεις", εντός εισαγωγικών, και "συμψηφισμού”».
Μεταξύ άλλων σημείωσε πως «η παρουσία της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  συνιστά κορυφαία αντένδειξη για την ανάπτυξη  και την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.
Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι κοινωνικό και πολιτικό.
Είναι η αδυναμία της κοινωνίας να συμφιλιωθεί με την αλήθεια, η αδυναμία της κοινωνίας να υιοθετήσει ένα καθαρό μεταρρυθμιστικό πρόταγμα.
Και βεβαίως το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας είναι η ύπαρξη μιας κυβέρνησης που δεν την αφήνει να αναπνεύσει»
Κατά τον ίδιο, δεν υπάρχει θετικό και αισιόδοξο σενάριο για την οικονομία, παρά τις προβλέψεις των εταίρων μας και των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη το 2017 και το 2018, ενώ «η επίπτωση στη δυναμική του χρέους, η επίπτωση των επιλογών του ελληνικού λαού, δυστυχώς, η επίπτωση των χειρισμών της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι τραγική».
Υπογράμμισε δε, πως «δεν πρέπει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο μεσαίος προοδευτικός χώρος, η Συμπαράταξη, η Δημοκρατική Παράταξη  είναι ένας παράγοντας αμηχανίας ή αδιεξόδου σε σχέση με το μέλλον.
Πρέπει να είμαστε πάντα ένας παράγοντας εθνικής υπευθυνότητας σε σχέση με την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πορείας της χώρας».  
Η λύση, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο,  «είναι μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των πραγματικά δημοκρατικών, πραγματικά φιλοευρωπαϊκών και πραγματικά υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου».
«Θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει;
Βεβαίως.
Ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει.
Κι αν θέλει να αυτοαποκλεισθεί κάνοντας την μικροκομματική επιλογή μια νέας δημαγωγίας, ας την κάνει με τη δική του ευθύνη.
Μα τον καλέσαμε και το 2012 να συμπράξει και δεν θέλησε σκοπίμως.
Αλλά με αυτή τη σειρά των πραγμάτων: Εκλογές, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι συσχετισμοί, άλλη κυβέρνηση όπως τη θέλουμε», πρόσθεσε.
«Εάν έχουμε άγχος μη χαρακτηριστούμε ότι συμπλέουμε με τη ΝΔ, στη συνέχεια αποκτούμε νευρικότητα όταν διατυπώνονται παρατηρήσεις πως συμπλέουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 Και τελικώς καταλήγουμε αιχμάλωτοι αυτής της διπλής νευρικότητας.
 Ενώ η υπέρβαση είναι η αυτονομία του προγραμματικού λόγου και η στρατηγική συνέπεια», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης