Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Με τη σημερινή κυβέρνηση αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω

Χατζηδάκης (ΝΔ): Με τη σημερινή κυβέρνηση αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, δεν αποκλείει να έχουμε κάποιες εξελίξεις στο θέμα του χρέους
«Με τη σημερινή κυβέρνηση αντί να πάμε μπροστά, πάμε πίσω», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Αγορά" ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δεν αποκλείει να έχουμε κάποιες εξελίξεις στο θέμα του χρέους.
Όπως ο ίδιος σημειώνει αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές «οι θυσίες που γίνονται από τον ελληνικό λαό πάνε χαμένες» και η παραμονή της κυβέρνησης «στην εξουσία βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της χώρας».
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, πιεζόμενη από τα αδιέξοδα της πολιτικής της και τη δημοσκοπική κατάρρευσή της», ενώ υπογραμμίζει ότι «αν δεν το κάνει ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα».
Ακόμη, ο κ. Χατζηδάκης δεν αποκλείει να έχουμε κάποιες εξελίξεις στο θέμα του χρέους και «στη συνέχεια να δούμε τι θα γίνει με την ποσοτική χαλάρωση».
Εκτιμά ότι «και αν συμβούν αυτά, φοβάμαι ότι η ελληνική οικονομία θα εξακολουθήσει να είναι σε έναν θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης στο περιθώριο της Ευρώπης» διότι, όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση έχει σκοτώσει την εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις».
Επιπλέον, σημειώνει πως «είναι βέβαιο ότι ολόκληρος ο πλανήτης είναι σε αναμονή, διότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών ήταν μια ανατροπή του σκηνικού», αλλά και πως «το κυρίως ζητούμενο είναι αν θα αλλάξει η νέα αμερικανική διοίκηση την προσέγγισή της απέναντι στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης