Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων): Η εκλογή Trump θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν θα στηθούν πρόωρα κάλπες

Κατσιαντώνης (Ένωση Κεντρώων): Η εκλογή Trump θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν θα στηθούν πρόωρα κάλπες
Τι αναφέρει ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης
«Η εκλογή Trump θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αν θα στηθούν πρόωρα κάλπες (ίσως μέχρι τον Μάρτιο)», τονίζει σε συνέντευξή του Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, ο οποίος ήταν βουλευτής με τους Δημοκρατικούς επί 3 θητείες στο New Hampshire των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο ίδιος εκτιμά πως «οι πρόωρες εκλογές δεν θα ωφελήσουν κανέναν», υπογραμμίζοντας πως «αν η κυβέρνηση βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει -και, πιστέψτε με, το γνωρίζουν στο σύνολό τους ότι βρίσκονται σε κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο - τότε αντί να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, ας αποφασίσει με γνώμονα το κοινό λαϊκό συμφέρον και ας πάει σε λύση ευρείας πολιτικής συναίνεσης».
Ο ίδιος αναφέρει ότι «γκρεμίζεται μέρα με τη μέρα το κάστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η ίδια η κυβέρνηση θέλει να τα παρουσιάζει αλλιώς.
Σίγουρα έχει πολλά μέτωπα να κλείσει, έχει δρόμο μπροστά της.
Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων σε όλα τα «καυτά» ζητήματα που ζητούν οι θεσμοί, είναι που θα δώσει και την απάντηση για το αν θα έχουμε εκλογές».
Υπογραμμίζει δε, πως «η Ένωση Κεντρώων ζητά και φωνάζει για ένα πιο δίκαιο κράτος», ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει «έχουμε μια υποτιθέμενη αριστερή κυβέρνηση, αλλά πάλι αυτοί που δεν έχουν εισοδήματα πληρώνουν. Συνεργασία θέλουμε με όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα.
Είναι τόσο δύσκολο πια να βάλουμε στην άκρη τις διαφορές μας για το καλό των Ελλήνων και να και να βρούμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας;
Ο εγωισμός και η εναπόθεση ευθυνών σε άλλους μας «έφαγαν» σε αυτή τη χώρα».
Σχολιάζοντας την εκλογή Trump, ο κ. Κατσιαντώνης μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η αυτοπεποίθηση του Τrump, μέσα από μια προσωπική εκστρατεία ήταν αυτή που, κυρίως, ξεσήκωσε τους Αμερικανούς, και μάλιστα φαίνεται πως ήταν ανάλογη με την αυτοπεποίθηση που χαρακτηρίζει τον απερχόμενο Πρόεδρο Οbama.
Εξίσου σημαντικό αρνητικό ρόλο στην ήττα των Δημοκρατικών είχε τελικά και η μη συναίνεση μεταξύ τους, η οποία αποτυπώθηκε και στην «εκλογική αρνητική προδιάθεση» των ψηφοφόρων τους.
Έτσι, ο Trump εκμεταλλεύτηκε, θα έλεγε κανείς, το ένα δυνατό σημείο του και το αδύναμο σημείο των αντιπάλων του, τα οποία τελικά του χάρισαν τη νίκη».
Αναφορικά με το τι σηματοδοτεί η εκλογή του Trump για την επόμενη μέρα στην Ελλάδα, εκτιμά ότι σε σχέση με τον προεκλογικό λόγο τού νεοεκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ, «στην πορεία και στην πράξη θα δούμε μια ουσιαστική και σίγουρα διαφορετική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η ευρωπαϊκή κρίση και το θέμα του ελληνικού χρέους».
«Ας μην αγνοήσουμε ότι στελεχώνεται από αξιόπιστα στελέχη ελληνικής καταγωγής», προσθέτει και συνεχίζει λέγοντας ότι «ως προς την δυνατότητα άσκησης πίεσης στη Γερμανία, θεωρώ ότι αυτή δεν θα έχει να κάνει ως αυστηρά τέτοια προς τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά στο πλαίσιο μιας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής θα δούμε σύντομα κινήσεις σημαντικού πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος».
Για το λόγο της επιστροφής του στην Ελλάδα, αναφέρει «η αγάπη μου για την πατρίδα μου σε συνδυασμό με το ότι ήθελα να μεγαλώσω τα παιδιά μου στην Ελλάδα με οδήγησαν πίσω», ενώ σχετικά με τι τον "γοήτευσε" στον Β. Λεβέντη απαντά πως «πρόκειται για έναν πολύ αξιόλογο άνθρωπο, που για 40 ολόκληρα χρόνια πάλεψε για να μπει στη Βουλή και να προβάλλει τις ιδέες του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης