Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση για το ΕΣΡ – Τηρήσαμε το Σύνταγμα και τους νόμους

Παππάς: Αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση για το ΕΣΡ – Τηρήσαμε το Σύνταγμα και τους νόμους
Δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να τολμά να υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός είπε ο κ.Παππάς
Την θέση ότι «αισθανόμαστε απόλυτη δικαίωση» για το ΕΣΡ διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, αναφερόμενος στη συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που επετεύχθη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την Πέμπτη.
Σε δηλώσεις του «Στο Κόκκινο» ο κ.Παππάς είπε ότι όλοι πλέον συμφώνησαν ότι χρειάζεται να καταβληθεί τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχει αδειοδότηση.
«Πλέον, δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να τολμά να υποστηρίξει ότι δεν πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός, δεν πρέπει να δοθούν άδειες, δεν πρέπει να εισπραχθεί τίμημα από το Δημόσιο, ενώ πλέον έχει γίνει πολύ χαμηλών τόνων ή και έχει εξαφανιστεί τελείως η πολεμική για το θέμα του αριθμού των εργαζόμενων στα κανάλια.
Πλέον, όλα αυτά θεωρούνται αυτονόητα.
 Υπό την κατακραυγή και με την πολιτική απομόνωση η ΝΔ υποχώρησε, όταν τρεις-τέσσερις ημέρες πριν, συνεχιζόταν η ρητορική περί συνολικής απόσυρσης του νόμου» είπε ο κ.Παππάς, αναφέροντας πως ουδείς ζητάει την κατάργηση του νόμου Παππά και εξέφρασε την ελπίδα για συνεννόηση στα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Ο κ.Παππάς τόνισε επίσης ότι, ενόψει του νέου διαγωνισμού, όλες οι δυνατότητες που ανέπτυξε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε ανθρώπινο δυναμικό, λογισμικό, υποδομές και εξοπλισμό και τεχνογνωσία, με τις οποίες υλοποιήθηκε ο διαγωνισμός που απέφερε τα 255 εκατ. ευρώ εσόδων, είναι πλέον στη διάθεση του νέου ΕΣΡ, για να αξιοποιηθούν όπως αυτό θα επιλέξει.
«Πλέον, υπάρχει κλίμα διαλόγου αλλά τα νέα πρόσωπα στο ΕΣΡ θα κριθούν από το πόσο γρήγορα θα μπορέσει ή θα θελήσει η νέα Αρχή να προχωρήσει τη διαδικασία.
Ως κυβέρνηση, αλλιώς θα κρίνουμε μία ταχεία κινητοποίηση και αλλιώς εάν υπάρξει νέο κλίμα καθυστερήσεων και παράτασης του παλαιού καθεστώτος, που κανείς πια δεν υποστηρίζει» υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «δεν εντοπίζει κάποιο πιθανό νέο κώλυμα στη διαδικασία».
«Αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε αναζητώντας τη συγκρότηση ΕΣΡ, ενώ όταν αυτό κατέστη προφανές ότι ήταν αδύνατο -και σεβόμενη τις αποφάσεις του ΣτΕ για το αντισυνταγματικό καθεστώς της μη αδειοδότησης- προχώρησε στο διαγωνισμό από την ΓΓ Ενημέρωσης.
Οταν υπήρξαν προσφυγές στο ΣτΕ επί αυτού του διαγωνισμού, το δικαστήριο σε όλες τις περιπτώσεις απάντησε «ολοκληρώστε ταχέως».
Όταν ήρθε η απόφαση που ακύρωσε την μεταφορά αρμοδιοτήτων, προσαρμόσαμε ξανά την νομοθεσία.
Δεν ήταν το σύνηθες των προηγούμενων κυβερνήσεων, αυτή η κυβέρνηση εφάρμοσε και το σύνταγμα και τη νομιμότητα» τόνισε ο κ.Παππάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης